Ο Χατζηδάκης επιμένει να μιλά για το «καλό» των εργαζομένων στην Ελλάδα, με βάση το τι ισχύει στην Ευρώπη!

Η ανταλλαγή 10ωρης εργασίας με ρεπό ή επιπλέον άδεια, είναι μεν θεσμοθετημένη, αλλά επικυρώνεται μόνο από σωματείο ή ένωση εργαζομένων

Must Read

Επιμένει να κάνει το άσπρο μαύρο ο Κωστής Χατζηδάκης αναφορικά με τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά. Ο υπουργός Εργασίας υποστηρίζει ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι ένα μέτρο που ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια, ενώ προϋποθέτει τη συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών: «Δεν γίνεται μονομερώς. Είναι μια ρύθμιση της οποίας κάνει χρήση το 54% των επιχειρήσεων στην Ευρώπη».

Αυτό που προσπαθεί να κρύψει ο κ. Χατζηδάκης είναι το γεγονός ότι η δεκάωρη εργασία με αντάλλαγμα ρεπό ή επιπλέον μέρες άδειας, αν και είναι θεσμοθετημένη, έχει ελάχιστη εφαρμογή στη χώρα μας, καθώς θα πρέπει να επικυρώνεται είτε από σωματείο είτε από ένωση εργαζομένων και όχι σε ατομικό επίπεδο, μέσω υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι, εκτός της κατάργησης του οκταώρου, η κυβέρνηση προωθεί και την αύξηση του αριθμού των υπερωριών, επικαλούμενος τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει το ετήσιο πλαφόν των υπερωριών στις 150 ώρες, όταν σήμερα το ανώτατο όριο είναι 48 ώρες ανά εξάμηνο για εργαζομένους σε βιομηχανικές, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες και 120 ώρες στους υπόλοιπους κλάδους το έτος.

Ρύθμιση που απελευθερώνει τις απολύσεις

Την ίδια στιγμή, κάνει λόγο για «τερατώδη ψέματα, fake news» από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ρύθμιση που, επί της ουσίας, απελευθερώνει τις απολύσεις, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρχει ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο, όπου θα αναφέρεται μια σειρά λόγων για τους οποίους αυτές θα απαγορεύονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα σε εργοδότες, όταν μια απόλυση κηρύσσεται άκυρη από τα δικαστήρια, αντί της επαναπρόσληψης των εργαζομένων, να δίνουν μια «έξτρα» αποζημίωση, αναλόγως όμως των οικονομικών δυνατοτήτων της επιχείρησης. Αντί απάντησης, ο Κωστής Χατζηδάκης υποστήριξε: «Το νομοσχέδιο δεν έχει κλείσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This