Πάγιες δαπάνες: Παράταση έως τις 6 Αυγούστου για την υποβολή των αιτήσεων

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται την επιδότηση

Must Read

Επιπλέον δύο ημέρες δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους δικαιούχους του επιδόματος παγίων δαπανών, προκειμένου να υποβάλουν την οριστική τους αίτηση, αλλά και να συμπληρώσουν τα τελικά στοιχεία των δαπανών που είχαν πραγματοποιήσει το διάστημα Απριλίου – Δεκεμβρίου 2020.

Η προθεσμία έληγε κανονικά στις 4 Αυγούστου, ωστόσο αποφασίστηκε να δοθεί μια διήμερη παράταση έως την Παρασκευή, 6 του μηνός, για την υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport (https://www.aade.gr/mybusinesssupport).

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν οι επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος κατά την α΄ φάση του μέτρου και πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται στη σχετική ΚΥΑ.

Σκοπός του καθεστώτος είναι η επιδότηση επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως το τέλος του έτους, για την αποπληρωμή τρεχουσών φορολογικών οφειλών ή και ασφαλιστικών εισφορών που καθίστανται πληρωτέες από 1/7/2021 έως 31/12/2021.

Κατά την αίτηση οι επιχειρήσεις δηλώνουν το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για δικαίωμα έκπτωσης από τρέχουσες φορολογικές οφειλές και το ποσό της ενίσχυσης που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν για αποπληρωμή τρεχουσών ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Η ενίσχυση κατά το μέρος που αφορά δικαίωμα έκπτωσης από φορολογικές οφειλές εφαρμόζεται ως έκπτωση από φορολογικές υποχρεώσεις του έτους 2021, που καθίστανται πληρωτέες από 1ης Ιουλίου 2021 έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, με την ακόλουθη σειρά:

α) από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων ή από φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων/νομικών οντοτήτων
β) από ΕΝΦΙΑ
γ) από ΦΠΑ
δ) από κάθε άλλο φόρο, τέλος, εισφορά ή χρηματική κύρωση από τις φορολογικές Αρχές

Το ύψος της ενίσχυσης μέσω των παγίων δαπανών δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 70% της ζημίας προ φόρων της επιχείρησης και στην περίπτωση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων του 90% της ζημίας προ φόρων, με την εξαίρεση των εταιριών ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ για τις οποίες δεν εφαρμόζεται το όριο αυτό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This