Κυριακή 9/5/2021

Μας κάνει πλάκα; Λαγκάρντ: Υπερβολικό το πλεόνασμα 3,5%!

Τελικά οι…θεσμοί έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Αφού μας χρησιμοποίησαν ως πειραματόζωα, αφού έπεσαν έξω σε κάθε τους σχεδιασμό, αφού υποχρέωσαν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ματωμένα πλεονάσματα, έρχονται τώρα δια στόματος του πιο σκληρού παίκτη να θέσουν θέμα επανεξέτασης!

Και ποιος το έθεσε; Η Κριστίν Λαγκάρντ. Το γεράκι του ΔΝΤ και  μέλλουσα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,  κατά τη διάρκεια ακρόασής της ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, εξέφρασε την άποψη ότι οι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% στους οποίους έχει δεσμευτεί η Ελλάδα πρέπει «να επανεξεταστούν με μεγάλη προσοχή», δικαιώνοντας όσους έλεγαν ότι αυτό δεν βγαίνει!

Ερωτηθείσα σχετικά με την πάγια θέση του ΔΝΤ για τα ελληνικά πλεονάσματα και το κατά πόσο θα την υπερασπιστεί από τη θέση της προέδρου της ΕΚΤ, η Κρ. Λαγκάρντ ανέφερε: «Η άποψη του ΔΝΤ και η δική μου, μιλώντας ακόμα ως ΔΝΤ, είναι ότι ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% της Ελλάδας είναι υπερβολικός (πληροφορίες μιλούν ότι είναι υπέρ του 1,5-2%) και ασκεί υπερβολική πίεση στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στην οποία στοχεύαμε. Το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη και καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης είναι κάτι που θα πρέπει να επανεξετάσουμε με μεγάλη προσοχή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ