Απίστευτο αλλά αληθινό! Το 2019 θα αγοράσουμε «smartphones» αξίας 430 δις ευρώ

Must Read

Σε έναν πλανήτη που σπαράσσεται από την κρίση (τόσο την οικονομική όσο και την ανθρωπιστική) μία έκθεση της εταιρείας οικονομικών αναλύσεων GfK (Growth from Knowledge) σοκάρει!

Και αυτό γιατί μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι καταναλωτές, παγκοσμίως δαπάνησαν 210 δις, για την αγορά smartphones, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να διαθέσουν κάτι λιγότερο από μισό τρισεκατομμύριο!

Για την ακρίβεια από το €1 τρις, που θα διατεθεί διεθνώς για την αγορά τεχνικών καταναλωτικών αγαθών (δηλαδή ηλεκτρονικές συσκευές υψηλής τεχνολογίας)  το 43% θα αφορά «έξυπνα τηλέφωνα» μια και σύμφωνα με την έκθεση και το 2019 οι καταναλωτές διεθνώς συνεχίζουν να προτιμούν συσκευές smartphones υψηλών προδιαγραφών.

Η στροφή των καταναλωτών προς συσκευές smartphones με προηγμένες λειτουργίες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Τα κινητά με διπλή οπίσθια κάμερα αντιπροσώπευαν το 50% αξίας των πωλήσεων smartphone, παγκοσμίως, κατά το 1ο εξάμηνο του 2019. Οι συσκευές με τριπλή κάμερα εξακολουθούν να αυξάνουν το μερίδιο αγοράς τους και αντιπροσώπευαν το 20% της αξίας των πωλήσεων κατά το 1ο εξάμηνο από μόλις 1% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτό το άλμα στη διαθεσιμότητα των ισχυρών smartphones συνδέεται με τη και την αύξηση των εφαρμογών, που σχετίζονται με το gaming αλλά και την εξέλιξη στο κομμάτι της φωτογραφίας .

Συνολικά, τα “έξυπνα” τηλέφωνα υψηλής τιμής αντιπροσώπευαν το 8% του πωλήσεων το 1ο εξάμηνο του 2019, από 6% την ίδια περίοδο το 2018.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This