Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Τέλη κυκλοφορίας – Τι προβλέπεται για το 2020

Καμία αύξηση δεν θα γίνει στα τέλη κυκλοφορίας των καινούριων αυτοκινήτων για το 2020, όπως αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου έλαβαν εντολή να προχωρήσουν στην έκδοση των νέων τελών κυκλοφορίας με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, πράγμα που σημαίνει πως για τη φετινή χρονιά δεν θα υπάρξει καμία αύξηση για τα καινούργια αυτοκίνητα, των οποίων ο υπολογισμός γίνεται με βάση την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Από το 2021 οι αλλαγές

Αυτό, βέβαια, έχει και την «κακή» του πλευρά, καθώς η παύση στις αλλαγές σημαίνει παράλληλα πως και οι ιδιοκτήτες παλαιότερων αυτοκίνητων (κυρίως μεγάλου κυβισμού), που περίμεναν φέτος να δουν μείωση, θα πρέπει να πληρώσουν για ακόμα μια χρονιά το υψηλό αντίτιμο.

Οι νέες αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας θα γίνουν πιθανώς από το 2021. Ωστόσο, φέτος όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες του ΙΧ τους και να το ακινητοποιήσουν.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, πάντως, και δη και για παλιά ΙΧ μεγάλου κυβισμού, μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας, ώστε να εντοπίσει τα προβλήματα και να προτείνει αλλαγές.

Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ το 2020

Το κόστος στα τέλη κυκλοφορίας που θα πρέπει να πληρώσουν έως το τέλος Δεκεμβρίου οι ιδιοκτήτες ΙΧ είναι:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ