Ακριβή μου Ελλάδα…

Κατά την Κυβέρνηση βέβαια, δεν υπάρχει ακρίβεια. Μόνο… καταπληκτική ποιότητα ζωής

Must Read

Ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα, προϊόντα και υπηρεσίες. Όλα πανάκριβα. Με τους καταναλωτές να μετράνε και το τελευταίο ευρώ και να σκέφτονται που να το διαθέσουν. Για να φάνε; Για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους; Για να ζεσταθούν; Για το χωράφι τους; Για το μαγαζί τους;

Και έχουν από πάνω και τους κυβερνητικούς να τους κοροϊδεύουν και να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Ότι τάχα υπάρχει στήριξη (σ.σ. με κουπόνια), ότι τάχα υπάρχουν λεφτά στις καταθέσεις (σ.σ. δεν είναι «αδιευκρίνιστα» όμως…), ότι τάχα δεν υπάρχει ακρίβεια, ότι τάχα έχουμε καταπληκτική ποιότητα ζωής, ότι τάχα αν στηριχθεί η κοινωνία η Ελλάδα θα… πέσει στα βράχια.

Σε μια χώρα με τη μικρότερη δυνατή αύξηση στον κατώτατο μισθό (σ.σ. εκτός και αν είσαι Golden Boy), με πενιχρές και πετσοκομμένες συντάξεις και σε συγκυρία εκτίναξης της ακρίβειας.

Χωρίς μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, χωρίς μείωση ή κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, με μειώσεις στις επιδοτήσεις-ψίχουλα για την ενέργεια.

Το αφήγημα του Μαξίμου πάντως, το διηγήθηκε πάλι σήμερα ο κυβερνητικός παραμυθάς Γιάννης Οικονόμου:

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά από τα τέλη του καλοκαιριού την ενεργειακή κρίση και τις δευτερογενείς κρίσεις ακρίβειας. Παρακολουθεί, αναλύει, σχεδιάζει και δρα με στόχο να αποκρούσει και αυτή τη λαίλαπα προστατεύοντας τους πολίτες και διασφαλίζοντας την πατρίδα».

Στα ύψη το κόστος παραγωγής της βιομηχανίας

Αυξήσεις που κυμαίνονται από 20% έως και 40% καταγράφονται στο κόστος παραγωγής της βιομηχανίας, στις τιμές των πρώτων υλών και στο κόστος μεταφοράς προϊόντων, συνεπεία των ανατιμήσεων στα ενεργειακά τιμολόγια, όπως προκύπτει από έρευνα γνώμης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), που διεξήχθη στο διάστημα 25/1 έως 7/2/2022, σε δείγμα 142 μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, σχεδόν εννέα στις δέκα επιχειρήσεις (ποσοστό 88%) έχουν δει αύξηση στα τιμολόγια ενέργειας σε ποσοστό μεγαλύτερο από 40%.

Συνεπεία αυτής της εξέλιξης, σημειώθηκε αύξηση 20%-40% στο κόστος παραγωγής για περισσότερες από μια στις πέντε επιχειρήσεις (22%), στις τιμές των πρώτων υλών για μία στις τρεις (31%) και των ενδιάμεσων προϊόντων για μία στις τέσσερις (25%), ενώ και οι δαπάνες μεταφοράς ακολούθησαν την «ανηφόρα» για μία στις πέντε (19%).

Περισσότερες από τρεις στις δέκα επιχειρήσεις (33%) δεν έχουν μετακυλίσει, κατά δήλωσή τους, τις αυξήσεις στους πελάτες τους, ενώ το αντίθετο έχουν πράξει σχεδόν έξι στις δέκα (57%).

Η 8η ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο

Εντός Αττικής η τιμή της βενζίνης «αγγίζει» τα 2 ευρώ το λίτρο και σύμφωνα με τον Υπουργό βζιιν (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης) ο πολίτης θα έπρεπε πανηγυρίζει που θα τη χρυσοπληρώσει γιατί δεν υπάρχει ακρίβεια στην Ελλάδα και είμαστε υπερβολικοί.

Εκτός Αττικής… το δίευρο ανά λίτρο είναι εξασφαλισμένο για να μπουν μερικές σταγόνες στο ντεπόζιτο..

Σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις για τη μέση τιμή βενζίνης ανά χώρα στο τέλος Ιανουαρίου 2022, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 8η θέση παγκοσμίως στην ακριβότερη βενζίνη!

Η μέση τιμή που καταγράφεται τον τελευταίο μήνα στη χώρα μας, είναι στα 1,824 ευρώ ανά λίτρο. Οι χώρες που την έχουν ακριβότερα από μας είναι: Νορβηγία, Δανία, Ισλανδία, Φινλανδία, Ολλανδία, Ισραήλ και Χονγκ Κονγκ. Με τι μισθούς αυτές, με τι μισθούς εμείς.

Η χώρα με την χαμηλότερη τιμή ανά λίτρο είναι η Βενεζουέλα στα 0,022 ευρώ όπως και το Ιράν στα 0,046 ευρώ.

Η ουσία είναι πως όταν στην τιμή που πληρώνουμε για τη βενζίνη, το ένα από τα δύο ευρώ, είναι φόροι και πάλι φόροι, η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης φαίνεται να είναι μονόδρομος.

https://youtu.be/8SV3cW-Zy7w

Τρόφιμα από «χρυσάφι»

Σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο τιμών που δημοσιεύεται τέσσερις φορές της εβδομάδα από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (ΟΚΑΑ) για τις κυριότερες κατηγορίες Φρούτων, Λαχανικών και Κρεάτων, η σύγκριση ανάμεσα στο 2022 και στο 2021 είναι απογοητευτική.

Φαίνεται ξεκάθαρα το που έχουν φτάσει οι τιμές των τροφίμων, τιμές οι οποίες δυστυχώς συνεχίζουν να ανεβαίνουν…

(Η σύνταξη των συγκεκριμένων δελτίων ανήκει αποκλειστικά στους αντίστοιχους Συνδέσμους Εμπόρων της Αγοράς).

 

Δείτε τον πίνακα με τις τιμές των οπωρολαχανικών:

20220208

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This