Ποια μέτρα στήριξης; Ο Σκρέκας ανακοίνωσε ελαφρύνσεις αλλά… μείωσε τις επιδοτήσεις!

Όλα για το θεαθήναι! Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να προστατέψει τους καταναλωτές από την ακρίβεια

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα στηρίξει τα νοικοκυριά δίνοντάς τους πολλές παροχές και διευκολύνσεις ώστε να βελτιώσει το επίπεδο ζωής τους. Μέχρι στιγμής με τις αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνησή του, δίνει πολλά στους λίγους και στηρίζει μόνο τους πλούσιους!

Μειώνεται στα 39 ευρώ η επιδότηση για τον Φεβρουάριο!

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε νωρίτερα  μέτρα στήριξης για τις επιπτώσεις από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια. Όμως η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε ανακοινώσεις, πουθενά δεν διαπίστωσε κανείς φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις! Ο κ. Σκρέκας κινήθηκε στα ίδια και στα ίδια. Ίδιο πλαίσιο, ίδιες προϋποθέσεις, και χαμηλότερη επιδότηση τον Φεβρουάριο!

Για τα οικιακά τιμολόγια η επιδότηση θα αφορά σε όλες τις κύριες κατοικίες όπως δηλώνονται στο Ε1, ανεξαρτήτων εισοδήματος και παρόχου. Η επιδότηση ανέρχεται σε 39 ευρώ τον Φεβρουάριο από 42 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ισχύουν όλα τα κριτήρια που ίσχυαν και τον Ιανουάριο για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Για το φυσικό αέριο ισχύει επίσης ο ίδιος μηχανισμός με τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα και έκπτωση 20% ανά θερμική μεγαβατώρα.

Αμετάβλητες οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις με 65 ευρώ επιδότηση τον Φεβρουάριο. Διατηρείται το ίδιο πλαίσιο επιδότησης και των επιχειρήσεων για το φυσικό αέριο.

Παράταση στο «Εξοικονομώ»

Αυτό το διάστημα έχει ξεκινήσει και το νέο «Εξοικονομώ», στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του οποίου έχουν υποβάλλει αιτήσεις πάνω από 80.000 νοικοκυριά. Για τη διευκόλυνση της υποβολής των αιτήσεων, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικράτησαν τον πρώτο μήνα έναρξης του προγράμματος, παρατείνεται η λειτουργία της πλατφόρμας μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This