Πέμπτη 24/6/2021

Η γαλλική Vinci «μπαίνει στο παιχνίδι» για το 30% του Ελ. Βενιζέλος

Η γαλλική Vinci, από τους μεγαλύτερους διεθνώς λειτουργούς αεροδρομίων, είναι μια από τις εταιρείες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον στον διαγωνισμό για την απόκτηση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Η παράταση του διαγωνισμού έως τις 29 Οκτωβρίου αναμένεται να διευρύνει το πεδίο των συμμετοχών και στελέχη της Vinci λένε «Η παράταση μας δελέασε», καθώς η αρχική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος ήταν για τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, οι Γάλλοι εκδηλώνουν σοβαρό ενδιαφέρον για το ΔΑΑ, αλλά όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, επιθυμία τους είναι ο μέτοχος μειοψηφίας να έχει λόγο στην άσκηση διοίκησης (π.χ. στην τεχνική διεύθυνση ή την διεύθυνση λειτουργίας), ρόλο που επιτελούν σε όλα τα μεγάλα διεθνή πρότζεκτ.

Στελέχη του γαλλικού ομίλου θεωρούν δεδομένη την συμμετοχή τους στην α’ φάση του διαγωνισμού (εκδήλωση ενδιαφέροντος) κατά την οποία θα πάρουν και θα μελετήσουν τα τεύχη προκήρυξης χωρίς να δεσμεύονται για την στάση που θα κρατήσουν στην πορεία του διαγωνισμού.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ