Ρύθμιση «φρένο» στη ασυδοσία δικηγορικών γραφείων που λειτουργούν ως εισπρακτικές!

Must Read

“Χτύπημα” στις πρακτικές των εισπρακτικών εταιριών που εκφοβίζουν και απειλούν τους πολίτες προκειμένου να εκπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.  

Τις επόμενες εβδομάδες  αναμένεται στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει το  νομικό κενό που επιτρέπει σε δικηγορικά γραφεία να λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρίες .

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη:

«Συμβαίνουν και καταχρηστικές συμπεριφορές. Ταλαιπωρούν και κόσμο ο οποίος πράγματι δεν είναι στρατηγικός κακοπληρωτής, αλλά δεν έχει να πληρώσει και ασφαλώς πλέον ως Κυβέρνηση, όχι ως Υπουργός Ανάπτυξης, σας λέω ότι μας απασχολεί και αναμένεται τέτοιου είδους πρωτοβουλία από τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης για να ρυθμιστεί αυτό το γκρίζο σημείο που δυστυχώς από το 2009 και από το 2012 μέχρι σήμερα -2019- δεν έχει ρυθμιστεί» για να προσθέσει πως «να αναμένετε σχετική πρωτοβουλία που θα βάζει κανόνες και ως προς τις δικηγορικές εταιρείες και τους δικηγόρους στο κομμάτι της προσπάθειας εισπράξεων των χρεών των δανειοληπτών».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις αιτιάσεις του υπουργού για το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε στην σχετική ρύθμιση,  είπε πως ο νόμος ήταν έτοιμος  αλλά «δεν προκάμαμε, ας το πούμε έτσι- που κατατέθηκε ενάμιση μήνα πριν από τις ευρωεκλογές και είχε ολοκληρωθεί. Περιλαμβάνει δώδεκα άρθρα. Στο άρθρο 9 είναι το διακύβευμα που αφορά τη λειτουργία των δικηγόρων και τις δικηγορικές εταιρείες».

Διευκρίνισε δε πως «τιμούμε απόλυτα τον νομικό κόσμο και τους δικηγόρους -για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση-, το δικηγορικό λειτούργημα, τους δικηγορικούς συλλόγους κ.λπ. Αναφερόμαστε μόνο σε εκείνες τις περιπτώσεις που γίνεται κατάχρηση, που λειτουργεί ως bypass για να αποφύγουν τον έλεγχο, με βάση τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους». 

Για την  ιστορία πάντως, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΠΟΙΖΩ την τελευταία τριετία έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των  καταγγελιών για παρενόχληση οφειλετών από εισπρακτικές εταιρίες. Μάλιστα το 2018 είχαμε 455 καταγγελίες και  επιβολή  προστίμων  ύψους 277.500 ευρώ. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This