«Μαύρες» προβλέψεις της ΤτΕ για ανάπτυξη και πληθωρισμό!

Η ακρίβεια σε ενέργεια και τρόφιμα δεν πρόκειται να αποκλιμακωθεί

Must Read

Προς τα κάτω αναθεωρεί η Τράπεζα της Ελλάδος την εκτίμησή της για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ προβλέπει και υψηλότατο ετήσιο πληθωρισμό  για φέτος!

Αυτή η νέα αναθεώρηση φέρνει την ανάπτυξη από το 3,8% της προηγούμενης πρόβλεψης στο 3,2% για το 2022, ενώ για τον πληθωρισμό δίνει νούμερο της τάξης του 7,6%!

Όπως εκτιμά η ΤτΕ το 2023 και το 2024 ο πληθωρισμός θα αποκλιμακωθεί, αλλά πιθανότατα όχι σε ότι αφορά τις τιμές στην ενέργεια και στα τρόφιμα.

Οι δυσοίωνες αυτές εκτιμήσεις, σε συνδυασμό με μια έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας η οποία εκφράζει την αγωνία των πολιτών και αποτυπώνει το τι συμβαίνει στην κοινωνία, φανερώνουν το πόσο δεινή είναι η θέση της Ελλάδας σε ότι αφορά την οικονομία της.

Σύμφωνα με το ΕΕΑ, οι 6 στους 10 καταναλωτές αγωνιούν για το κόστος της ενέργειας και δυσκολεύονται να το αποπληρώσουν, ενώ 3 στους 10 ανησυχούν για τις αυξήσεις στα αγαθά, τα οποία έχουν ως πρώτη προτεραιότητα.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 54% δήλωσε ότι φέτος θα πάει λιγότερες διακοπές, ή και καθόλου λόγω των οικονομικών δυσκολιών.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This