Power Pass: Απορρίφθηκαν 9 στις 10 αιτήσεις που ήταν «υπό εκκαθάριση»

Must Read

«Μαύρα» είναι τα «μαντάτα» για τους σχεδόν 600.000 εν αναμονή δικαιούχους της έκτακτης ενίσχυσης Power Pass, οι οποίοι περιμένουν ακόμα την οριστική εκκαθάριση των αιτήσεών τους.

Υπενθυμίζεται πως το ποσό της επιδότησης για τους αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος την περίοδο Δεκεμβρίου – Μαΐου κυμαίνεται από 18 έως 600 ευρώ, ενώ ήδη 1.900.000 πολίτες έχουν λάβει ήδη στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα ποσά των αναδρομικών για το ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 600.000 καταναλωτές που δεν έχουν λάβει ακόμα την επιδότηση του Power Pass, στην τελική φάση των πληρωμών θα περάσουν 40.000-50.000 άτομα. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν 9 στις 10 αιτήσεις που ήταν «υπό εκκαθάριση» απορρίφθηκαν.

Οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις έδειξαν ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν υπήρξε επιβάρυνση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για το διάστημα Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022 ή οι επιβαρύνσεις ήταν μικρότερες των 30 ευρώ που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο επιβάρυνσης για να «ξεκλειδώσει» η αποζημίωση.

Σημειώνεται ότι από 2.500.000 φυσικά πρόσωπα που υπέβαλαν αιτήσεις για τους 1.900.000 οι πληρωμές ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, ενώ σε κατάσταση αναμονής (υπό επεξεργασία) είχαν μείνει περίπου 600.000 αιτήσεις.

Επισημαίνεται ότι από την πρώτη φάση αποκλείστηκαν 422.181 αιτήσεις λόγω μη εκπλήρωσης των όρων και των προϋποθέσεων του νόμου, όπως για παράδειγμα:

  • υψηλότερο καθαρό οικογενειακό εισόδημα,
  • παρατυπίες με το κοινό ρολόι ηλεκτροδότησης,
  • συνολική επιβάρυνση κάτω από 30 ευρώ,
  • άγνωστα στις αρμόδιες υπηρεσίες στοιχεία για κύρια κατοικία,
  • μεταβολές στη διεύθυνση χωρίς πιστοποίηση από την ΑΑΔΕ κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι Power Pass είναι οι καταναλωτές με καθαρό οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ και η επιδότηση αφορά μόνο την πρώτη κατοικία, ιδιόκτητη ή νοικιασμένη καθώς και τη φοιτητική στέγη. Όσοι πολίτες διαπιστωθεί κατόπιν ελέγχων ότι έλαβαν παράνομα την κρατική ενίσχυση θα έρθουν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This