«Βοήθεια στο Σπίτι» για άλλα 2 χρόνια

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η διάταξη που προβλέπει τη συνέχιση απασχόλησης του προσωπικού στο πρόγραμμα

Must Read

Πλήθος διατάξεων, που αφορούν, μεταξύ άλλων, το Δημόσιο, διοριστέους ΑΣΕΠ, την έκδοση βεβαίωσης κατοικίας αλλά και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», συμπεριλαμβάνονται στον Ν. 5027/23 του υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε χθες σε ΦΕΚ.

  • Από τον Χρίστο Βούζα

Πρόκειται για τον νόμο «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Νέες άδειες για τους δημόσιους και τους δημοτικούς υπαλλήλους εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άρθρο 80), γάμου (πέντε ημέρες), θανάτου συζύγου ή και συγγενούς έως και β’ βαθμού (τρεις ημέρες) και θανάτου τέκνου (20 ημέρες), μία έως τρεις ημέρες για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ή για τη συμμετοχή σε δίκη ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου και γέννησης τέκνου (14 ημέρες στον πατέρα, άρθρο 30).
  • Συνέχιση απασχόλησης για 24 μήνες του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που απασχολείτο κατά τη 18η/12/2018, ημερομηνία κατά την οποία εντάχθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των ΟΤΑ α’ βαθμού και συμμετείχε στις διαδικασίες πλήρωσης θέσεων μόνιμου προσωπικού της 4Κ/2020 Προκήρυξης του ΑΣΕΠ, αλλά δεν περιλαμβάνεται στους οριστικούς πίνακες διοριστέων (άρθρο 77).
  • Θα εκδίδεται μέσα σε 10 μέρες η βεβαίωση μονίμου κατοικίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με του άρθρο 279 του νομοσχέδιου: «Η βεβαίωση εκδίδεται έγχαρτα ή ηλεκτρονικά εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την υποβολή των προαναφερόμενων στοιχείων, κατά το οποίο χρονικό διάστημα ο δήμαρχος ελέγχει τα στοιχεία και μπορεί να αρνηθεί τη χορήγηση της βεβαίωσης ή να την απορρίψει ηλεκτρονικά με παράθεση ειδικής αιτιολογίας, και στις δύο περιπτώσεις σε πράξη που κοινοποιείται, εγγράφως ή ηλεκτρονικά, αυθημερόν στον ενδιαφερόμενο. Μετά το πέρας της προθεσμίας του έκτου εδαφίου η βεβαίωση χορηγείται αυτόματα ηλεκτρονικά και αν δεν είναι αυτό δυνατό, τότε χορηγείται έγχαρτα».
  • Ανασύνταξη πινάκων διοριστέων της προκήρυξης 2Κ/2019 του ΑΣΕΠ για φορείς του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (άρθρο 78).
  • Παράταση διάρκειας των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 (άρθρο 79).
  • Εξατομικευμένη στήριξη και πρόβλεψη μέτρων σε εργαζομένους με αναπηρία στον δημόσιο τομέα (άρθρο 17).
  • Βραβεία Καινοτομίας στο Δημόσιο (άρθρο 10).
  • Αλλαγές στον προγραμματισμό προσλήψεων για το Δημόσιο (άρθρο 20).
  • Συνυπηρέτηση τριτέκνων – πολυτέκνων (άρθρο 34).
  • Ειδική άδεια και αντιμισθία προέδρων δημοτικών συμβουλίων (άρθρο 93Α).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This