Ξεφορτώνονται τα αμερικανικά ομόλογα!

Το τέλος του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα και ο ορατός πλέον κίνδυνος παγκόσμιου πολέμου

Must Read

Η τραπεζική κρίση που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, έρχεται ως συνέχεια της επιλογής ισχυρών χωρών, όπως η Κίνα, να ξεφορτωθούν αμερικανικά ομόλογα.

Ειδικά στην άπω Ανατολή, η τάση είναι εμφανής. Η άντληση νέου χρέους είναι πλέον δύσκολη για την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η αλλαγή στρατηγικής της Κίνας, σε συνδυασμό με τις επιθετικές δηλώσεις των Κινέζων αξιωματούχων, φαίνεται ότι είναι μία επιλογή χωρίς επιστροφή.

Η Κίνα δεν επενδύει πλέον σε αμερικανικά ομόλογα

Το τελευταίο χρηματοοικονομικό εργαλείο των ΗΠΑ είναι η εκτύπωση χρημάτων στις πλάτες άλλων εθνών. Γι’ αυτό πολλά έθνη δεν θέλουν πλέον το δολάριο ΗΠΑ ως αποθεματικό νόμισμα.

Το τύπωμα χρήματος όμως είναι δίκοπο μαχαίρι, καθώς οι ΗΠΑ εξάγουν πληθωρισμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Μετά τις πρόσφατες κινήσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν που έχουν προκαλέσει την οργή της ΕΕ, καθώς θεωρούνται «εθνικός προστατευτισμός» εις βάρος των ευρωπαϊκών συμφερόντων, η εκτύπωση χρήματος θα αυξήσει μεν την ανταγωνιστικότητα των ΗΠΑ, θα ρίξει όμως στα Τάρταρα το δολάριο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δίνει διέξοδο στις αμερικανικές βιομηχανίες και Πετρελαϊκές εταιρείες, κάποια στιγμή όμως θα τελειώσει. Εκτός εάν μετατραπεί σε παγκόσμιο πόλεμο.

Ένα ενδεχόμενο, αρκετά πιθανό δυστυχώς. Ειδικά όσο η πληθωριστικές πιέσεις και η απαξίωση των αμερικανικών ομολόγων, κάνουν την διατήρηση του στρατού, εξαιρετικά δαπανηρή υπόθεση. Ίσως η δεν έχει ακουστεί εντός των ΗΠΑ η φράση «ή τώρα ή ποτέ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This