Αργοπεθαίνει η αγροτική παραγωγή στην Πελοπόννησο

Must Read

Αργοπεθαίνει η παραγωγική δραστηριότητα στην Πελοπόννησο, όπως διαπιστώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο, έπειτα απο συνεχείς επαφές με αγρότες της Περιφέρειας.

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Φέτος σημειώθηκαν ζημιές λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων σε αμπέλια, ελιές, αχλάδια, μήλα, σύκα, κεράσια και κηπευτικά, δίνοντας μια τελική σπρωξιά στον γκρεμό σε εκατοντάδες αγρότες που καταστράφηκαν οικονομικά.

@newsbreakgr

Αργοπεθαίνει η αγροτική παραγωγή στην Πελοπόννησο #peloponnisos #agrotes #agrotia #tomates #nikostsiamtsikas

♬ original sound – newsbreak – newsbreak

Το εισόδημα των καλλιεργητών της γης ούτως ή άλλως έχει μειωθεί κάτω του ελάχιστου με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν υποχρεώσεις, φάρμακα, γεωπόνοι, εργάτες, που μπλοκάρουν την δραστηριότητα στο χωράφι ή την περιορίζουν σε βαθμό κάλυψης μόνο των οικογενειακών αναγκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 απασχολούνται επαγγελματικά με τη γεωργία, μόλις λίγο πιο πάνω απο το 50% του αριθμού των γεωργών που απασχολούνταν καλλιεργώντας γη, πριν το 2015.

Οι ζημιές απο πυκνές βροχοπτώσεις, ξαφνικές μπόρες με χοντρό χαλάζι, η καταστροφή απο υπερβολικό καύσωνα, δεν αποζημιώνονται απο τον ΕΛΓΑ, βάσει του τρέχοντος κανονισμού λειτουργίας του. Η εγκατάλειψη του επαγγέλματος γίνεται μονόδρομος.

Οι παραγωγοί που αναγκάζονται καθημερινά να μετακυλούν το κόστος παραγωγής των προϊόντων στις τιμές λιανικής, βλέπουν τους καταναλωτές ν’ απομακρύνονται απο τους πάγκους της λαϊκής και των μανάβικων, αποκλείοντας απο την διατροφή τους, ακόμη και εποχικά φρούτα που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα έλλειπαν ποτέ απο το καθημερινό τους πιάτο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This