Ευρωβαρόμετρο: Τραγικές οι συνθήκες για τους Έλληνες – Οι 8 στους 10 δεν μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς

Μετά την πρωτιά στον Economist, η σκληρή πραγματικότητα

Must Read

Μετά τους πανηγυρισμούς και την οίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιτελών του για την πρωτιά στον Economist, στην επιφάνεια η σκληρή αλήθεια για τα ελληνικά νοικοκυριά. Το Ευρωβαρόμετρο καταδεικνύει την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι Έλληνες.

Στην εν λόγω έρευνα, όπου καταγράφεται η ευημερία και το βιωτικό επίπεδο των πολιτών, το 87% πιστεύει ότι θα υποβαθμιστεί το 2024 το 12% δεν αναμένει αλλαγή ή επίπτωση ενώ το 1% θεωρεί ότι έχει βελτιωθεί.

Συνολικά στην ΕΕ , το 73% πιστεύει πως το βιοτικό επίπεδο θα υποβαθμιστεί το 2024, το 24% πιστεύει ότι θα υπάρξει αλλαγή ή επίπτωση, το 2% θεωρεί ότι έχει βελτιωθεί και το 1% δεν έδωσε απάντηση.

Δυσκολία στους λογαριασμούς

Στην ερώτηση εάν οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το 2023 δυσκολίες στην πληρωμή των λογαριασμών, το 50% απαντά ότι κατά καιρούς δεν μπορεί να τους πληρώσει, το 36% τις περισσότερες φορές, το 14% μόλις δεν συναντά δυσκολίες στην εξόφληση των λογαριασμών.

Στην ίδια ερώτηση το 62% των πολιτών στην ΕΕ απαντούν πως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, το 28% αντιμετωπίζει κατά καιρούς, το 9% τις περισσότερες φορές έχει πρόβλημα στην διαχείριση των οικονομικών του και το 1% δεν απάντησε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This