Υπέρ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ο Χατζηδάκης!

Τη χαρακτήρισε μία από τις μεγαλύτερες τομές

Must Read

Στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ομνύουν Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης, οι οποίοι έκαναν λόγο, από βήματος Βουλής, για μία από τις μεγαλύτερες… τομές, επιμένοντας πως διασώθηκαν οι καταθέσεις των Ελλήνων και προστατεύτηκαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις από κατάρρευση.

Στο επίκεντρο βρέθηκε, πάντως, το εάν τελικώς ο φορολογούμενος έχασε ή κέρδισε από την ανακεφαλαιοποίηση, με τον Κωστή Χατζηδάκη να υποστηρίζει πως «συνολικώς 4 δισ. όφελος έχει το Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση, αυτό είναι το συμπέρασμα», τον Γιάννη Στουρνάρα να εκτιμά πως «τελικά ο Έλληνας έχει ωφεληθεί σε ποσό 3,5 δισ. ευρώ» και τον Νίκο Παππά, σε εντελώς άλλο μήκος κύματος, να καταγγέλλει πως «το Δημόσιο χάνει 40 δισ. από την αποχώρηση του ΤΧΣ από τις τράπεζες»!

Αυτό που προκαλεί αίσθηση ταυτοχρόνως είναι το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας για το ιδιωτικό χρέος και τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς, μιλώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρθηκε στις προκλήσεις από εξωγενείς παράγοντες καθώς και στη μεγάλη αβεβαιότητα λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων, που δύναται να βάλουν σε κίνδυνο τις θέσεις των ξένων επενδυτών.

«Διαμορφώνεται ένα περιβάλλον από την παραμονή σε υψηλά βασικά επιτόκια, σε συνδυασμό με τον μειωμένο ρυθμό αύξησης της οικονομικής δραστηριότητας, ενώ το αυξημένο κόστος παραγωγής θα εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στη χρηματοοικονομική κατάσταση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και κάτι τέτοιο θα έχει ενδεχομένως δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου των ελληνικών τραπεζών» ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια», ενώ σχολίασε πως η μεταφορά των «κόκκινων» δανείων εκτός τραπεζικού συστήματος, σε servicers, δεν σημαίνει και εξάλειψη χρέους, και ενημέρωσε πως τον Δεκέμβριο του 2023 η συνολική αξία των ανοιγμάτων που διαχειρίζονται οι servicers ανήλθε σε σχεδόν 70 δισ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έστειλε μήνυμα στις τράπεζες, σημειώνοντας πως κερδοφορία δεν σημαίνει αυτομάτως και ασυδοσία, ευρωστία δεν σημαίνει απληστία, και στήριξη δεν σημαίνει αυθαιρεσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Οικονομολόγοι Μπουμπούκια!! Τρομεροί Ανεγκέφαλοι!! Γιουσουφάκια των Αγορών!! Συνεχόμενες Ανακεφαλαιώσεις, για χάρη των Τραπεζιτών, Πανηλίθιο Πόπολο, σας καταληστεύουν, σας πηδάνε οπότε γουστάρουν, σας φτύνουν, σας Ξεφτιλίσουν,και τους ψηφίζετε, πόση ηλιθιότητα πια?!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This