Επί τάπητος στο ECOFIN το νέο Ταμείο Ανάκαμψης

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον εάν θα έχει συνέχεια με ένα δεύτερο ή θα εφαρμοστεί «άπαξ»

Must Read

Το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECOFIN) εξέτασε την Παρασκευή το ζήτημα επέκτασης του Ταμείου Ανάκαμψης ή δημιουργίας ενός διάδοχου προγράμματος. Στο κείμενο συμπερασμάτων αναγνωρίζεται ότι η μεγάλη αύξηση της χρηματοδότησης για την στήριξη των επενδύσεων σε συνδυασμό με τους διεθνείς κλυδωνισμούς δημιουργούν σημαντικές προκλήσεις για την ικανότητα απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων από τις εθνικές κυβερνήσεις σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, τονίζεται η σημασία της ταχείας ολοκλήρωσης των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων έως τον Αύγουστο 2026 για πλήρη εφαρμογή του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ γίνεται αναφορά «στην τελική αξιολόγηση του RRF που έχει προγραμματιστεί το 2028, για να αξιολογήσει τον πλήρη αντίκτυπο».

Η συζήτηση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για το εν λόγω πρόγραμμα επικεντρώθηκε στον εάν θα έχει συνέχεια με ένα δεύτερο Ταμείο Ανάκαμψης ή θα εφαρμοστεί «άπαξ».

Οι «27» επεσήμαναν την γραφειοκρατική επιβάρυνση που συνδέεται με την εφαρμογή του και κάλεσαν την Κομισιόν σε στενή συνεργασία με τις χώρες μέλη. Στόχος να αναζητηθούν συγκεκριμένοι τρόποι εξορθολογισμού της διαδικασίας υποβολής εκθέσεων, αποφυγής επικαλύψεων και μείωσης του διοικητικού έργου στο πλαίσιο του Κανονισμού διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This