1-6-2020

Έρχεται το e-katanalotis με συνεχή ενημέρωση για τις τιμές σε σούπερ μάρκετ και καύσιμα

Αύριο Πέμπτη 5 Μαρτίου θα παρουσιαστεί η νέα ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis.
Πρόκειται για μια εφαρμογή, με την οποία οι καταναλωτές και οι θεσμικοί φορείς της αγοράς θα μπορούν να παρατηρούν την διαχρονική εξέλιξη της μέσης τιμής των βασικών αγαθών όπως αυτή διαμορφώνεται στα super markets.

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να διαμορφώνουν το καλάθι με τα αγαθά της προτίμησής τους προκειμένου να συγκρίνουν το τελικό κόστος ώστε να επιλέγουν το κατάστημα που τους συμφέρει στην περιοχή τους καθώς και να λαμβάνουν ενημερώσεις για συμφέρουσες αγορές. Αυτό θα αφορά τόσο τις τιμές των σούπερ μάρκετ όσο και των καυσίμων.

Μάλιστα, οι καταναλωτές θα μπορούν να πληροφορούνται για τις τιμές σε οποιοδήποτε κατάστημα ή πρατήριο στην περιοχή που βρίσκονται, λόγω της χρήσης της υπηρεσίας του γεωεντοπισμού.

Η νέα υπηρεσία θα αντικαταστήσει το παρατηρητήριο τιμών (e-prices), το οποίο ουσιαστικά έχει εδώ και χρόνια εγκαταλειφθεί.

Πλήρης τιμοκατάλογος με τα βασικά προϊόντα

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι λιανέμποροι καθημερινά θα αναρτούν τις τιμές βασικών προϊόντων που θα οριστούν από το υπουργείο, κάτι που αρχικά θα αφορά το «καλάθι της νοικοκυράς». Στη συνέχεια η λίστα θα εμπλουτίζεται με περισσότερα προϊόντα.

Δείτε επίσης: Το φυσικό αέριο «έρχεται» σε έξι δήμους της Αττικής

Στο κινητό του καταναλωτή θα εμφανίζεται ένας πλήρης τιμοκατάλογος για τα συγκεκριμένα προϊόντα ανά κατάστημα στην περιοχή που βρίσκεται. Έτσι, ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τις τιμές σε όμοια προϊόντα και να επισκέπτεται για τις αγορές του το φθηνότερο κατάστημα.

Παράλληλα, οι καταναλωτές θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους και να επικοινωνούν με το 1520 και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ