Goldman Sachs: «Λάθος η καραντίνα, θα κάνει τεράστια οικονομική ζημιά» – Προβλέπει έξαρση του ιού σε 8 βδομάδες!

Must Read

Η Goldman Sachs εκτιμά πως από τον κορωνοϊό θα νοσήσει το 50% των Αμερικανών, ενώ προβλέπει ότι κορύφωση της έξαρσης του ιού θα είναι σε -περίπου- 8 εβδομάδες!

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θεωρεί ότι η στρατηγική της καραντίνας είναι λάθος, λόγω της τεράστιας οικονομικής ζημίας που θα προκληθεί.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε σε περίπου 1.500 πελάτες και εταιρίες, παρουσίασε ορισμένες εκτιμήσεις, συγκρίνοντας το χάος του κορωνοϊού με το χάος της Lehman Brothers.

Βάσει αυτών:

  • Το 50% των Αμερικανών θα νοσήσει από τον κορωνοϊό (150 εκατομμύρια άνθρωποι) καθώς είναι πολύ μεταδοτικός
  • Το 70% των Γερμανών θα νοσήσει (58 εκατομμύρια άτομα)
  • Ο κορωνοϊός αναμένεται στις επόμενες οκτώ εβδομάδες να κορυφώσει και εν συνεχεία θα μειωθεί σταδιακά
  • Ο ιός φαίνεται να είναι συγκεντρωμένος στο βόρειο τμήμα του γεωγραφικού πλάτους της Γης, που σημαίνει ότι, όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη, προτιμά το κρύο
  • Το καλοκαίρι στο βόρειο ημισφαίριο θα βοηθήσει. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός είναι, πιθανόν, εποχιακός
  • Από αυτούς που έχουν νοσήσει, το 80% θα είναι σε ήπιο στάδιο, 15% σε μεσαίο στάδιο και 5% σε κρίσιμο στάδια
  • Τα συμπτώματα του ήπιου σταδίου είναι σαν το κοινό κρυολόγημα και τα συμπτώματα στο μεσαίο στάδιο είναι σαν τη γρίπη
  • Οι άρρωστοι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες και να ξεκουραστούν
  • Το 5% αφορά ηλικιωμένους με ποσοστό θνησιμότητας
  • Ποσοστό θνησιμότητας κατά μέσο όρο έως 2%, μεγάλο βάρος στους ηλικιωμένους και με χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, που σημαίνει μέχρι 3 εκατομμύρια άτομα
  • Στις ΗΠΑ, περίπου 3 εκατομμύρια πεθαίνουν κυρίως εξαιτίας γήρατος και ασθενειών, τα οποία συσχετίζονται σε μεγάλο βαθμό από τα ατυχήματα
  • Θα υπάρξει σημαντική αλληλεπικάλυψη, οπότε αυτό δεν σημαίνει 3 εκατομμύρια νέοι θάνατοι από τον ιό, σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν λόγω αναπνευστικών προβλημάτων

Συζήτηση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του ιού

Οι ΗΠΑ τείνουν προς την καραντίνα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο τείνει να επιτρέψει την εξάπλωσή του, έτσι ώστε ο πληθυσμός να αναπτύξει μια φυσική ανοσία. Η καραντίνα είναι πιθανόν να είναι αναποτελεσματική και να επιφέρει σημαντικές ζημίες στις οικονομίες, αλλά θα επιβραδύνει το ρυθμό μετάδοσης του κορωνοιού, δίνοντας στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η οικονομία της Κίνας έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και έχει επηρεάσει τις πρώτες ύλες και την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού. Ενδέχεται να χρειαστούν έως έξι μήνες για να ανακάμψει.

Διαβάστε επίσης: Το Eurogroup αποφάσισε σημαντικές ελαφρύνσεις για την Ελλάδα! (video)

Ο παγκόσμιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 30 ετών σε περίπου 2%. Ο δείκτης S & P 500 θα σημειώσει πτώση -15% έως -20% για το 2020 συνολικά. Θα υπάρξουν οικονομικές ζημίες από τον ίδιο τον ιό, αλλά η πραγματική ζημία οφείλεται κυρίως στην ψυχολογία της αγοράς. Οι ιοί ήταν μαζί μας για πάντα.

Οι χρηματιστηριακές αγορές πρέπει να ανακάμψουν πλήρως στο 2ο εξάμηνο του έτους. Το πετρέλαιο είναι ένα επίσης σοβαρό πρόβλημα. Ενώ οι μειωμένες τιμές ενέργειας είναι γενικά καλές για τις βιομηχανικές οικονομίες, οι ΗΠΑ είναι, πλέον, ένας μεγάλος εξαγωγέας ενέργειας, συνεπώς υπήρξε αρνητική επίπτωση στην αποτίμηση του εγχώριου ενεργειακού τομέα.

Αυτό θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό, καθώς οι Ρώσοι προσπαθούν να πλήξουν οικονομικά τους Αμερικανούς παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου και οι Σαουδάραβες επιχειρούν να κερδίσουν μερίδια αγοράς. Από τεχνική άποψη, η αγορά, γενικά, αναζητούσε έναν λόγο για να διορθώσει, μετά τη μεγαλύτερη αγορά «ταύρων» (bull market) στην ιστορία.

Και η Goldman Sachs ολοκληρώνει τις εκτιμήσεις της, αναφέροντας πως δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος στην παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This