Η κυβέρνηση «ξεγράφει» τους εργοδότες που απέλυσαν μέσα σε 7 ημέρες 30.000 εργαζόμενους και τους… πετάει έξω από τα ευεργετικά μέτρα!

Must Read

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας κάνοντας λόγο για 30.000 απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με τα στοιχεία της «Εργάνη» από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός εξέφρασε την απογοήτευσή του και την δυσαρέσκειά του, διότι πριν καν η κυβέρνηση εξαγγείλει τα απαγορευτικά μέτρα και παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο του ίδιου του πρωθυπουργού όσο και των αρμοδίων Υπουργών, (ότι το οικονομικό επιτελείο θα στηρίξει τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους σε περίπτωση επιβολής έκτακτων και αναγκαστικών μέτρων) οι εργοδότες αντέδρασαν σπασμωδικά στέλνοντας ελαφρά τη καρδία 30.000 εργαζόμενους στην ανεργία μόνο την τελευταία εβδομάδα!

Όσο δυσοίωνη κι αν καταγράφεται η κατάσταση στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο, το νούμερο δεν παύει να είναι τεράστιο για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που καταδεικνύει το γεγονός ότι μερίδα εργοδοτών ενήργησε χωρίς σύνεση και ευαισθησία. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι, μέσα στο νούμερο των 30.000, δεν συμπεριλαμβάνονται οι αλλαγές συμβάσεων και οι υποχρεωτικές άδειες, κάτι που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο.

Ο κλάδος ο οποίος προχώρησε στις περισσότερες απολύσεις ήταν, λίγο-πολύ αναμενόμενα, αυτός των ξενοδοχείων και της εστίασης, αφού οι ακυρώσεις κρατήσεων είναι πλέον πάρα πολλές και συνιστούν κανόνα.

Διαβάστε επίσης: Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές – Θα πουλάνε μόνο τρόφιμα και φρούτα

Κι όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε ότι έγινε παρά το γεγονός ότι μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αναφέρθηκε ξεκάθαρα πως θα υπήρχε κρατική ενίσχυση για επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή ή με δική τους πρωτοβουλία. Εδώ να πούμε ότι ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι όποια απόφαση για απόλυση τις μέρες τις κρίσης θα θεωρηθεί άκυρη!

Με «την πλάτη στον τοίχο» οι σκληροί (και βιαστικοί) εργοδότες!

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν βάζουν λοιπόν στη «μέγγενη» τους εργοδότες που  θα προχωρήσουν ή προχώρησαν σε απολύσεις. Κι αυτό διότι για αυτούς δεν θα υπάρξει καμία ευεργετική μεταχείριση από την πλευρά του Οικονομικού Επιτελείου!

Μεταξύ των άμεσων μέτρων είναι:

  • Αναστολή καταβολής φόρων και εργοδοτικών εισφορών.
  • Αναστολή καταβολής οφειλών από δηλώσεις ΦΠΑ.
  • Συμμετοχή στην είσπραξη αναλογικού ποσού από το 1.000.000.000 ευρώ που θα εκταμιεύσει η κυβέρνηση για την άμεση ταμειακή διευκόλυνση των επιχειρήσεων.
  • Αναστολή πληρωμής δόσεων βεβαιωμένων οφειλών για 4 μήνες.
    και
  • Καταβολή μόνο του 60% του μισθώματος ακινήτου, σε περίπτωση που νοικιάζουν για τουλάχιστον τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση με μία επιθετική κίνηση στάθηκε στο πλευρό των εργαζόμενων και «στρίμωξε στα σχοινιά» τους… σκληρούς βιαστικούς εργοδότες αποκλείοντάς τους με κάθε τρόπο από το «κρατικό πορτοφόλι» που μόλις άνοιξε, αφήνοντάς τους στην ουσία στη μοίρα τους και την τύχη τους!

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This