Διακινούνται ακραία σενάρια για κρατικοποίηση των Ελληνικών τραπεζών με τα χρήματα των φορολογουμένων!

Must Read

Ακραία σενάρια κρατικοποίησης των τραπεζών έχουν αρχίσει ήδη να διακινούνται, ακόμη και από νεοφιλελεύθερα κέντρα, ως προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το σενάριο κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, που μπορεί να προκληθεί από τις συνέπειες των μέτρων που έχουν ληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση διάδοσης του κορωνοϊού.

To γεγονός περιγράφει, προφανώς, τόσο τη δεινή κατάσταση στην οποία αναμένεται να περιέλθει το τραπεζικό σύστημα, αλλά αποτελεί και μία προετοιμασία του κόσμου για το «ζεστό» κρατικό χρήμα, που πρόκειται για ακόμη μία φορά να «πέσει» στα ήδη ανακεφαλαιοποιημένα -στη διάρκεια της 10ετούς κρίσης- χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Δημοσιεύματα και αναλύσεις, υποστήριζαν τις τελευταίες μέρες, πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα γενιά «κόκκινων» δανείων, τη στιγμή που στη χώρα μας δεν είχε καν ολοκληρωθεί η προσπάθεια διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη κρίση. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, καθώς είναι πιθανή η αξιοποίηση του «μαξιλαριού» (capital buffer) των 30-35 δισ. ευρώ, που δημιούργησε η Ελλάδα για να διαχειριστεί τυχόν δανειακές υποχρεώσεις, θα πρέπει να ανοίξει η δύσκολη κουβέντα για την κρατικοποίηση των τραπεζών.

Η είδηση, μάλιστα, συνδυάστηκε με την ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης πως σχεδιάζει να κρατικοποιήσει την εταιρία αερομεταφορών Alitatalia, αλλά και με τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος ανέφερε πως, μεταξύ των μέτρων που προτίθεται να λάβει η γαλλική κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις στην οικονομία από τον κορωνοϊό, είναι κι αυτό της κρατικοποίησης μεγάλων εταιριών.

Διαβάστε επίσης: Κανένας οίκτος στους δανειολήπτες από τις τράπεζες – Απαιτούν κανονικά τους τόκους

Είναι προφανές, πως οι τράπεζες, οι οποίες, παρά τις τεράστιες ενέσεις με κρατικό χρήμα που έλαβαν στα χρόνια της κρίσης, δεν κατάφεραν ούτε να εξυγιάνουν τα του οίκου τους, ούτε να επιτελέσουν τον ρόλο τους, δηλαδή να διοχετεύσουν χρήματα στην πραγματική οικονομία, θα ζητήσουν σύντομα και νέα τεράστια πακέτα από τους Έλληνες φορολογούμενους, πολίτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This