Ετοίμαζαν επικοινωνιακό σόου με Μητσοτάκη για την… τηλεδιοίκηση στο σιδηρόδρομο!

Υπουργός Μεταφορών, 20/2: «Μία υπεύθυνη Πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα»

Must Read

Το Κέντρο τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επί τη ευκαιρία είχε αρχίσει να οργανώνεται και μία επικοινωνιακή φιέστα στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Πρωθυπουργός θα αναφερόταν στην… ανάπτυξη των ελληνικών σιδηροδρόμων, το πέρασμά τους στη νέα εποχή και άλλα τέτοια ανέμελα. Ακυρώθηκαν όλα αυτά προφανώς, μετά την τραγωδία…

Πώς το είχε πει άλλωστε πριν από περίπου δέκα ημέρες ο Υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής;

«Μία υπεύθυνη Πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με την ασφάλεια των επιβατών στα τρένα». Το πέτυχε…

Η χθεσινοβραδινή τραγωδία στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών έξω από τη Λάρισα με τη φονική σφοδρή μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών, όχι μόνο εξέθεσε τους πάντες σε αυτή την Κυβέρνηση (σ.σ. αλλά και στην προηγούμενη), αλλά κατέδειξε με τον πλέον άσχημο τρόπο την υποβάθμιση και εγκατάλειψη του σιδηροδρομικού δικτύου.

«Ρε τι ζούμε;»

Ένα δίκτυο στο οποίο «δεν λειτουργεί τίποτα», όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε σήμερα ο Πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενηδούνιας, ο οποίος χθες είχε σχολιάσει με καυστικό τρόπο την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (σ.σ. η οποία αναβλήθηκε προφανώς μετά την τραγωδία) στη Θεσσαλονίκη και το στήσιμο της φιέστας για κάτι που… δεν υπάρχει!

Έγραφε στο facebook χθες, Τρίτη, λίγες ώρες πριν το δυστύχημα:

«Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος διαβάζω μόλις σε site. Μπορεί κάποιος να μας πει που είναι και που λειτουργεί η σηματοδότηση & τηλεδιοικηση στην βόρεια Ελλάδα; Προς Δράμα δεν υπάρχει, μετά το ΠΛΑΤΥ προς Φλωρινα μονή γραμμή, ενώ προς Αθήνα όλα σβηστά, μετά το τχ1 κόκκινο, σε λειτουργία η Σίνδος, η γραμμή προς Στρυμώνα ζούγκλα. Στην φωτό, οι ετοιμασίες.. Ρε τι ζουμε;;;;;;»

 

Ακόμα νωρίτερα χθες, ο κ.Γενηδούνιας είχε κάνει ένα ακόμα σχόλιο για την κατάσταση του σιδηρόδρομου, κάνοντας λόγο για πολιτική απαξίωση:

«Στον σιδηρόδρομο την τελευταία περίοδο ζούμε τα αποτελέσματα της πολιτικής απαξίωσης του μέσου. Είναι πραγματικά λυπηρό και κυρίως ανησυχητικό ότι ορισμένα φαινόμενα συνεχώς επαναλαμβάνονται. Οι αρμόδιοι οφείλουν να δώσουν απαντήσεις άμεσα για αυτά. Για όσους δε σημασία είχε η επικοινωνία και ψάχνανε Ιφιγένεια να θυσιάσουν, μάλλον οι ημέρες είναι δύσκολες γιατί τα ερωτηματικά πληθαίνουν καθημερινά. Καταλαβαίνουν καλά ότι οι δικαιολογίες τελείωσαν».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This