Τετάρτη 23/6/2021

Αν και «γαλάζιος», ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου βαρέθηκε να είναι ο «φτωχός συγγενής» και… σήκωσε μπαϊράκι!

Tο νότιο Αιγαίο πρέπει να πάψει να είναι τελευταίο στη λίστα των χρηματοδοτήσεων μεταξύ των Περιφερειών της χώρας

«Δεν ζητάμε καμία χάρη, δεν ζητάμε καμία εξαίρεση… Το νότιο Αιγαίο δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ο φτωχός συγγενής και επαίτης» είπε, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος που ξεσπάθωσε, αν και δεξιός.

Σε οξείς τόνους, δήλωσε μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι είναι στοίχημα επιβίωσης για τα νησιά η άρση της διαχρονικής αδικίας, όσον αφορά τις μειωμένες χρηματοδοτήσεις.

Τις απόψεις του Χατζημάρκου ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο και μάλιστα έγιναν κείμενο παρέμβασης που εστάλη στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση. Οι νησιώτες ζητάνε το αυτονόητο, δηλαδή να πάψει το νότιο Αιγαίο να είναι τελευταίο στη λίστα των χρηματοδοτήσεων μεταξύ των Περιφερειών της χώρας.

Τα πήρε στο κρανίο ο Χατζημάρκος, που, όπως λέει, νιώθει «φτωχός συγγενής», και άρχισε επανάσταση. Αυτή του Νότιου Αιγαίου, με… οπλαρχηγό τον ίδιο!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ