Πέμπτη 5/8/2021

Ο Άδωνις ανακοίνωσε τα επόμενα ανοίγματα (video)

Αν δεν κάνει ανακοινώσεις ο Άδωνις, ποιος θα κάνει; Η Επιτροπή;

Το… πρόγραμμα της εβδομάδας ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αφού είναι γνωστό πλέον (μετά και τη δημοσιοποίηση μέρους των πρακτικών των συνεδριάσεων) ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους πολιτικούς και απλά υπογράφονται από την Επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Επίσης, ο Υπουργός Ανάπτυξης με ένα υπερβολικό (όπως πάντα) σχόλιο, είπε ότι «αν όλοι αύριο πήγαιναν να εμβολιαστούν, μεθαύριο θα άνοιγαν τα πάντα», την ώρα που από επίσημα χείλη γίνεται γνωστό ότι δεν υπάρχουν επαρκή εμβόλια για να εμβολιαστούν όλοι και πως ο σχεδιασμός γίνεται με βάση τις ποσότητες που διαθέτει η χώρα.

Τι ανοίγει

«Στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να βγει δελτίο τύπου από το υπουργείο Ανάπτυξης που να αναφέρει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα επόμενα ανοίγματα δραστηριοτήτων όπως η μουσική και η αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις», είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Ερωτώμενος για τα φροντιστήρια, εκτίμησε ότι θα δοθεί αυτή την εβδομάδα το πράσινο φως να ανοίξουν (παρότι σε λίγες ημέρες τελειώνει η σχολική χρονιά).

Για γυμναστήρια είπε ότι υπάρχει συζήτηση επιπλέον χρηματοδότησης: «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακακη για να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση στα γυμναστήρια, καθώς θα αργήσουν να λάβουν χρήματα από τους πελάτες τους, λόγω των συνδρομών που έχουν παγώσει. Είναι νωρίς να γίνουν ανακοινώσεις και πιθανόν την ερχόμενη εβδομάδα να έχουμε περισσότερες πληροφορίες».

Σε ότι αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις, δήλωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα δοκιμαστεί η πλατφόρμα για την επιδότηση, με στόχο να λειτουργήσει τη μεθεπόμενη.

«Να ακολουθηθεί το παράδειγμα της Κύθνου»

Για τους εμβολιασμούς και συγκεκριμένα τη Σάμο, όπου διεκόπη το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» λόγω πολύ χαμηλής προσέλευσης, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «αδιανόητο» ένα νησί να έχει κάτοικους «που αρνούνται να εμβολιαστούν και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου. Αυτή η είδηση θα αναπαραχθεί στο εξωτερικό και θα βλάψει την εικόνα του νησιού».

Κάλεσε όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κύθνου, όπου το ποσοστό των κατοίκων που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έχει φτάσει στο 90%. «Μέχρι στιγμής η Κύθνος αποδεικνύεται ο ασφαλέστερος προορισμός», σχολίασε ο Υπουργός.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ