Κυριακή 25/7/2021

Πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Τσίπρας – Θέλει να κυρώσει η Ελλάδα τα μνημόνια που εκκρεμούν

«Η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι η απάντηση στους εχθρούς της», το τσιτάτο Τσίπρα από τα Σκόπια!

Στα Σκόπια βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για το Φόρουμ Διαλόγου Πρεσπών και φυσικά συναντήθηκε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον Ζάεφ να διαβεβαιώνει πως δρομολογούνται οι αλλαγές σε σχέση με τις ομοσπονδίες που δεν έχουν ακόμα αλλάξει το όνομά τους και ότι ήδη ολοκληρώνονται οι αλλαγές σε ορισμένες από αυτές. Ενώ δεν ανέφερε καν τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα σχολικά βιβλία! Δηλαδή έκανε ανούσιες και ανέξοδες δηλώσεις ο Ζάεφ, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια.

Είπε ακόμη στον Τσίπρα ότι τα νέα διαβατήρια με το συνταγματικό όνομα θα διανεμηθούν αυτές τις μέρες και ο ίδιος θα πάρει το δικό του την επόμενη Δευτέρα.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να παρακολουθεί πολύ πιο εντατικά την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και να κυρώσει το συντομότερο δυνατόν τα δύο Μνημόνια και τη Συμφωνία που εκκρεμούν!

«Η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι η απάντηση στους εχθρούς της.
Οι προοδευτικοί πολιτικοί ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να ρίχνεις τείχη, αλλά γίνεται πιο εύκολο όταν χτίζεις γέφυρες με τον γείτονά σου. Οι συντηρητικοί δεν ρίχνουν τα τείχη γιατί φοβούνται ότι θα πέσουν πάνω τους και θα καταστρέψουν την καριέρα τους», ανέφερε ακόμη και είναι να αναρωτιέται κανείς που μπροστά στο εθνικό συμφέρον το πολιτικό κατεστημένο της χώρας προτάσσει το κομματικό και ιδεολογικό…

Και αλήθεια που ακριβώς ανακάλυψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών; Μήπως στο «Μακεδονία» που χρησιμοποίησε μέχρι και ο ίδιος ο Ζάεφ;

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ