Η λέξη «διορισμός» αθώωσε τον Μανιαδάκη κι ας έλεγε και ξανάλεγε ο Άδωνις ότι ήταν συνεργάτης του (video)

 Είχε παραδεχτεί πως ήταν σύμβουλος των Υπουργών Υγείας

Must Read

Το Δικαστικό Συμβούλιο εκτέθηκε με την απόφασή του να αθωώσει τον Νίκο Μανιαδάκη από την προ τριετίας κατηγορία που του απαγγέλθηκε και αφορούσε τη δωροδοκία αξιωματούχων από την Novartis.

Όπως ανέφερε το σκεπτικό της απόφασης, η αθώωση για την κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας, ουσιαστικά ήρθε επειδή δεν ήταν… διορισμένος σύμβουλος Υπουργών Υγείας (π.χ. Γεωργιάδης, Βορίδης), αγνοώντας επιδεκτικά τις παραδοχές τόσο του ίδιου, όσο και του Άδωνι Γεωργιάδη, ότι ήταν σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας.

Το «πρόβλημα» για το Δικαστικό Συμβούλιο προφανώς ήταν η λέξη «διορισμένος». Ένας άτυπος σύμβουλος δηλαδή δεν παρανομεί αν έχει συμμετοχή σε μη νόμιμες πράξεις;

Θυμίζουμε ότι κατά την εξέταση της υπόθεσης, είχε γίνει γνωστή ανταλλαγή 13 email το χρονικό διάστημα Αύγουστος 2013-Ιούνιος 2014, μεταξύ του Νίκου Μανιαδάκη και του τότε Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στα οποία εμφανιζόταν ο πρώτος, να επιτηρεί τις τιμολογήσεις φαρμάκων.

Ο νυν Υπουργός Ανάπτυξης, με σημερινή του ανάρτηση που πανηγύριζε για την αθωότητα του κ.Μανιαδάκη, τον παρουσίασε ως συνεργάτη του, κάτι που έχει κάνει κι άλλες φορές και στο παρελθόν.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2017 συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε ότι ο Μανιαδάκης ήταν «άτυπος» σύμβουλος του: «Ο κ. Μανιαδάκης τώρα όχι δεν ήταν επίσημος συνεργάτης μου, δεν συμμετείχε στην Επιτροπή τιμών κλπ ως καθηγητής όμως της ΕΣΔΥ, ήταν άτυπος σύμβουλος μου, όπως και πολλοί άλλοι. Ειδικά ο κ. Μανιαδακης δεδομένης της διεθνούς φήμης του και σταδιοδρομίας ήταν και αξιόπιστος για την τρόικα και άρα ακόμη πιο χρήσιμος».

Το 2017 και ο ίδιος ο Νίκος Μανιαδάκης παραδέχθηκε ότι συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας: «Ειδικότερα, κατά την περίοδο από την έναρξη του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας το 2010 και έως σήμερα, ως Καθηγητής Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, έχω κληθεί διαχρονικά σε διάφορες περιπτώσεις από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία να συνεισφέρω με γνώσεις, συμβουλές, και αναλύσεις στην προσπάθεια εξυγίανσης και βελτίωσης του συστήματος υγείας της χώρας μας και σε κάποιες περιπτώσεις κλήθηκα και συμμετείχα σε συναντήσεις με κλιμάκια ξένων εμπειρογνωμόνων»

Περίπου δύο χρόνια πριν, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ του ελβετικού δημόσιου καναλιού RSI για την υπόθεση Novartis, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τον «βοηθό» του, όπως τον χαρακτήρισε: «Ο κ. Μανιαδάκης ήταν βοηθός μου πολύ έμπιστος, σε επαφή με την τρόικα. Αν ο Μανιαδάκης ήταν διεφθαρμένος, σημαίνει ότι και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ήταν διεφθαρμένοι. Έκανε καλή δουλειά, με βοήθησε πολύ και τον ευχαριστώ από καρδιάς. Και πιστεύω πως είναι ένα από τα άτομα που κατηγορήθηκαν ψευδώς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This