Ανδρουλάκης: Στο δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος» αντιπαραθέτουμε το «δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και τον αυταρχισμό;»

«Το θέμα των παρακολουθήσεων δεν είναι ένα ειδικό θέμα, αλλά μια συνολική κουλτούρα διακυβέρνησης»

Must Read

Την επιμονή του να μην αφήσει το ζήτημα των υποκλοπών, το οποίο, άλλωστε, τον αφορά άμεσα, να «σταματήσει» στην ανακοίνωση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής την Πέμπτη 13/10, τόνισε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως το θέμα των παρακολουθήσεων δεν είναι ένα «ειδικό» θέμα, αλλά μια συνολική κουλτούρα διακυβέρνησης.

«Να γίνει κυρίαρχο το δικό μας δίλημμα: Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και τον αυταρχισμό;», σημείωσε επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στο πλαίσιο της κλειστής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Παράλληλα, πέρα από το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε επίσης στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, το πλαφόν στη λιανική, καθώς και στη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, η οποία, όπως είπε,  υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον. Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ άλλων, είπε και τα ακόλουθα:

  • Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με ένα λόγο διακριτό, βαθιά προοδευτικό και αξιακό. Τα ζητήματα της πολιτικής αυτονομίας θα είναι ζητήματα κυρίαρχα και το πρόγραμμα που σήμερα καταθέτουμε στην Κ.Ο., διασφαλίζει αυτή την κατεύθυνση. Γιατί η πολιτική αυτονομία δεν είναι μια ρητορική θεώρηση, είναι μια πολιτική στάση, ένας αυτόνομος προγραμματικός λόγος και μια αξιακή στάση απέναντι σε έναν τοξικό δικομματισμό.
  • Να γίνει κυρίαρχο το δικό μας δίλημμα: Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στην αδικία και τον αυταρχισμό;
  • Το θέμα των παρακολουθήσεων δεν είναι ένα ειδικό θέμα, αλλά μια συνολική κουλτούρα διακυβέρνησης. Από τη λειτουργία της ΕΥΠ έως τη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης, που υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον.
  • Πήραμε πρωτοβουλίες για την κοινωνική κατοικία. Όταν το αναγγείλαμε ήταν λαϊκισμός. Εμφανίζει μετά κάτι η ΝΔ που επί της ουσίας είναι πολιτική real estate, ενώ εμείς μιλάμε για παρεμβάσεις που θα μειώσουν τις τιμές στην αγορά ενοικίων.
  • Εμείς προτείνουμε αυτά που εφάρμοσαν άλλες χώρες για τη δημιουργία ενός αποθέματος κοινωνικών κατοικιών που θα διατίθενται με φθηνό ενοίκιο.
  • Προτείναμε από την αρχή πλαφόν στη λιανική γιατί αυτό απευθείας επιφέρει τη μείωση στους λογαριασμούς και άμεση εξοικονόμηση στην τσέπη του καταναλωτή.
  • Η ΝΔ υποστηρίζει ότι δεν πληρώνει ο πολίτης και οι επιδοτήσεις προέρχονται από τα υπερκέρδη. Το 1,1 δισ. ευρώ είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα 800 εκατομμύρια δεν είναι από τη φορολόγηση των υπερκερδών καθώς ένα μεγάλο ποσοστό προέρχεται από το Ταμείο Ρύπων, δηλαδή είναι πάλι χρήματα του ελληνικού λαού.
  • Γιατί δεν συζητάμε για τον εγκλωβισμό της χώρας στο φυσικό αέριο; Γιατί είναι επίτευγμα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ η εξάρτηση της χώρας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο.
  • 420 ευρώ η μεγαβατώρα από το Χρηματιστήριο ενέργειας, 800 ευρώ από την τιμή του παρόχου. Μέχρι πρότινος με το μοντέλο της ΝΔ κερδοσκοπούσαν οι παραγωγοί και τώρα έχουμε και την κερδοσκοπία των παρόχων.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This