Απειλεί πάλι ο Οκτάι ότι «θα ΄ρθουν νύχτα», επειδή ο Α/ΓΕΕΘΑ πήγε σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου!

Σε απόλυτο παροξυσμό μας... απαγορεύει να βγάζουμε φωτογραφίες με φόντο τα παράλια της Τουρκίας!

Must Read

Έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση, με τους γείτονες να μας απειλούν πρωί, μεσημέρι και βράδυ, ενώ οι σύμμαχοί μας έχουν επιλέξει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου μη τυχόν και δυσαρεστήσουν την Τουρκία.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κανάλι στο You Tube, είχε το θράσος να εκφράσει την αγανάκτησή του επειδή ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφτηκε νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ήταν τέτοιο μάλιστα το παραλήρημά του που έφτασε στο σημείο να μας… απαγορεύει να βγάζουμε φωτογραφίες με φόντο τα παράλια της Μικράς Ασίας!

«Βλέπουμε ποιος έρχεται και συγχαίρει ποιον, σωστά; Χθες, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης δέχθηκε συγχαρητήρια από το δήμαρχο της Αθήνας: “Είμαστε δίπλα σου, αδελφέ”. Είναι ξεκάθαρη η ‘αδελφοσύνη’ μεταξύ τους. Πείτε στον αδελφό σας που είναι μαζί σας να πει στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να μην βγάζει φωτογραφίες με την Αλικαρνασσό από πίσω του. Η Τουρκία δεν επιτρέπει τέτοιες φωτογραφίες και κάνει ό,τι πρέπει. Η Τουρκία δεν λέει λόγια του αέρα, όταν λέει ‘θα έρθουμε ξαφνικά’, αν το πει θα το κάνει. Ειδικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν μιλάει στον βρόντο», δήλωσε ευρισκόμενος σε οίστρο ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

Προνόμιο η τουρκική ιθαγένεια!

Υπηρετώντας το δόγμα του σουλτάνου προσπάθησε ακόμη μια φορά να αναδείξει το μεγαλείο της Τουρκίας, δηλώνοντας ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα του AK τα τελευταία 20 χρόνια είναι η αυτοπεποίθηση στην κοινωνία και τη νεολαία και ότι έχει έρθει μια περίοδος στην οποία η ιθαγένεια της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι προνόμιο.

Επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έχει κάνει μια κίνηση εθνικοποίησης στον τομέα της ενέργειας με τα γεωτρητικά και σεισμικά πλοία της, ο Οκτάι δήλωσε ότι το φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα και το πετρέλαιο στο βουνό Gabar μπορούν να αναδυθούν.

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία βρίσκεται στο δρόμο να γίνει ενεργειακή βάση στον ενεργειακό τομέα, στον οποίο εξαρτάται από ξένες χώρες, είπε:

«Απαιτείται αξιοπιστία τόσο στη διεθνή διπλωματία όσο και στη διεθνή σκηνή. Εδώ αναδεικνύεται ο παράγοντας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τι το επιτρέπει; Στην πραγματικότητα, βασίζεται στη διπλωματία του ηγέτη που την καθιέρωσε στο διπλωματικό πεδίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ίδιος ο Ερντογάν, με τον ίδιο τρόπο, καθιέρωσε την εμπιστοσύνη στη χώρα».

Απειλές και από τον Ακάρ: «Πυροβόλησαν τους ψαράδες μας – Η Τουρκία δεν θα το αφήσει χωρίς απάντηση»

Λίγο νωρίτερα και μιλώντας σε εκδήλωση στη βόρεια επαρχία Τοκάτ, ο Χουλουσί Ακάρ κάλεσε την Ελλάδα να μην απορρίψει την πρόταση για… χείρα φιλίας της Άγκυρας. Και απείλησε ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία παρενόχληση ή πρόκληση από την Αθήνα.

«Εργαζόμαστε πραγματικά σκληρά για να τα επιλύσουμε μέσω διαλόγου. Δυστυχώς δεν λάβαμε θετική απάντηση από τη γειτονική Ελλάδα. Όπως δεν ήρθαν, προσπαθούν να μας κατηγορήσουν με κάποιες δικές τους έννοιες. Από την Ελλάδα, που όπλισε τα νησιά και διέλυσε το status quo. Μόλις χθες πυροβόλησαν τους ψαράδες μας» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, διαστρεβλώνοντας όπως πάντα την αλήθεια.



Και συνεχίζοντας στο ίδιο απειλητικό ύφος: «Προκλητική η Ελλάδα μέρα νύχτα. Κάνουν τα πάντα, τα κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση που μας γίνεται αναπάντητη. Λέμε ότι πριν πέσει το χιόνι στα βουνά που εμπιστεύεσαι, βάλε το μυαλό σου σωστά και τα πόδια σου στη γη. Τους προειδοποιήσαμε και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε».

Και ολοκλήρωσε διαφημίζοντας τις… ειρηνικές διαθέσεις της Άγκυρας: «Αφήστε την προκλητική σας στάση. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Ας μιλήσουμε, λέμε. Δυστυχώς, βλέπουμε ένα πρόβλημα από την άλλη πλευρά ως προς αυτό. Το κάνατε αυτό στην ιστορία, οι συνέπειες είναι γνωστές».

*πηγή φωτογραφίας facebook

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This