Προσοχή: Ενεργοποίησε το δίκτυό της στην Θράκη η Τουρκία!

Επιστολή στον ΟΗΕ από το τουρκοκόμμα με ψέματα περί δήθεν καταπίεσης και καταπάτησης των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων

Must Read

Την κατάλληλη περίοδο θεωρεί ότι βρήκε η Άγκυρα που ενεργοποίησε το δίκτυο των ανθρώπων της στην Θράκη, για να συκοφαντήσει την Ελλάδα.

Με πανηγυρικό τόνο το TRT και το πρακτορείο Anadolou δημοσιοποίησαν την είδηση ότι «η Τουρκική Μειονότητα της Ελλάδας έστειλε επιστολή στον OHE για τα προβλήματά της»! Την προβοκατόρικη επιστολή δεν υπογράφει καμία μουσουλμανική μειονότητα, αλλά οι γνωστοί για τον ρόλο τους και τις σχέσεις τους με την Άγκυρα, σύλλογοι.

Και βεβαίως πρωτοστατεί το DEB το δήθεν «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» που δημιούργησε ο Σαδίκ Αχμέτ και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να προωθεί την τουρκική προπαγάνδα. Στην επιστολή μάλιστα, επιχειρώντας να δημιουργήσουν ζήτημα στη χώρα μας, κάνουν αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι… «εθνικές μειονότητες» στην Ελλάδα και ιδιαίτερα η «τουρκική» που ζει στη Δυτική Θράκη!

Και αναφέρονται σε προβλήματα στην εκπαίδευση, παρεμβάσεις στο αυτόνομο εκπαιδευτικό σύστημα της μειονότητας, μέσω του συστήματος διορισμών καθηγητών και παρεμβάσεων στο πρόγραμμα σπουδών, ενώ ισχυρίζονται ότι περισσότερα από 100 μειονοτικά δημοτικά σχολεία έκλεισαν τα τελευταία 20 χρόνια και ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση νηπιαγωγείων με δίγλωσση εκπαίδευση, δηλαδή στα τουρκικά και στα ελληνικά.

Τονίζεται επίσης ότι η «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης είχε το δικαίωμα να εκλέγει τους δικούς της θρησκευτικούς ηγέτες σύμφωνα με τους διεθνείς και εθνικούς κανονισμούς, αλλά η Ελλάδα παραβιάζει τις διατάξεις διεθνών και διμερών συμφωνιών!

Όπως ισχυρίζονται στην επιστολή τους: «Ενώσεις μας με ζωή μισού αιώνα εξαιτίας της λέξης ”Τούρκος” στην ονομασία τους έχουν κλείσει. Έτσι, η τουρκική μειονότητα υπόκειται σε μεγάλες διακρίσεις κατά την άσκηση του δικαιώματός της να συνέρχεται και να συνεταιρίζεται ελεύθερα. Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αποκατάσταση του νομικού καθεστώτος των ”τουρκικών ενώσεων” δεν έχουν εφαρμοστεί από το 2008».

Επιχειρούν μάλιστα να θυματοποιήσουν την πρόεδρο του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Τσιγντέμ Ασάφογλου,  λέγοντας ότι έγινε στόχος των κεντρικών ελληνικών ΜΜΕ όταν εξέφρασε ανοιχτά την… τουρκική της ταυτότητα σε τηλεοπτική συνέντευξη το 2019.

«Δυστυχώς, από τις 29 Ιανουαρίου 1988 δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος σχετικά με τις αδικίες στο πλαίσιο των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, αδικίες στις οποίες επέστησαν την προσοχή οι μειονοτικοί. Το να μιλάμε για τα ίδια θέματα την παραμονή της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης μάς κάνει να ανησυχούμε για το μέλλον», αναφέρουν ακόμη.

Την επιστολή υπογράφουν οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, η «Ένωση Τούρκων Νέων Κομοτηνής», ο Σύλλογος Ανώτατης Εκπαίδευσης Μειονοτήτων Δυτικής Θράκης, η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», η «Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης», ο Σύλλογος Θρησκευτικών Ιδρυμάτων Δυτικής Θράκης, ο Σύλλογος Αποφοίτων και Μελών Λυκείου Ιμάμ Χατίπ Δυτικής Θράκης, η Εταιρεία Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της Μειονότητας Δυτικής Θράκης, η Ένωση Συμβούλων Μειονοτικών Σχολίων Δυτικής Θράκης, ο Σύλλογος Νέων της Μειονότητας Έβρου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρκικών Γυναικών Επαρχίας Ροδόπης.

Ήταν απλώς θέμα χρόνου να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις που έχει στήσει η Τουρκία εδώ και χρόνια για να προωθήσει την επίσημη αναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας σαν «τουρκικής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This