Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο πιο αδύναμος κρίκος για την κυβέρνηση

Σε μεγάλο βαρίδι εξελίσσεται ο υπουργός που βρίσκεται στο «αρνητικό» επίκεντρο της επικαιρότητας με τα συνεχή «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα»

Συντάκτης: Newsroom

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος είναι ακόμα μια φορά στο επίκεντρο, ξανά για αρνητικό λόγο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξελίσσεται στον πιο αδύναμο κρίκο του υπουργικού συμβουλίου, σε ένα μεγάλο βαρίδι μπαίνοντας στην πιο κρίσιμη προεκλογική φάση, με το κλίμα να είναι ήδη βαρύ για τον Μητσοτάκη. Τη θέση του επιβαρύνει πολύ περισσότερο χθεσινό ρεπορτάζ του MEGA, σύμφωνα με το οποίο στην κατοχή της παρέας του γιου του βρέθηκαν ναρκωτικά. Το κανάλι, μάλιστα, παρουσίασε και σχετική φωτογραφία.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Η τακτική διαχείρισης που ακολουθεί στα δύσκολα ο Θεοδωρικάκος είναι της σχολής πρωθυπουργού. «Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα». Επιχειρεί απλά να διαχειριστεί επικοινωνιακά τις καυτές υποθέσεις, μέχρι να τις προσπεράσει η επικαιρότητα και να ξεχαστούν. Ο Θεοδωρικάκος δίνει την εντύπωση παρατηρητή στο ίδιο του το υπουργείο.

Για το κυριακάτικο δημοσίευμα που αποκάλυψε συνομιλίες μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. ο Θεοδωρικάκος άρχισε χθες τα… φιλοσοφικά ερωτήματα και επικαλέστηκε άγνοια: «Αλήθεια ποιος μπορεί να ήξερε αυτά τα πράγματα; Εάν δεν το ήξεραν οι Εσωτερικές Υποθέσεις, από πού να το ήξερε…»

Αν και το δημοσίευμα υποστηρίζει πως το θέμα ήταν γνωστό επί σειρά μηνών αλλά αποτελούσε επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπουργός έκανε μία ωμή, όσο και θλιβερή παραδοχή: «Τα αποτελέσματα δουλειάς αυτής της υπηρεσίας (σ.σ.: Εσωτερικών Υποθέσεων) σε σχέση με το πρόβλημα της διαφθοράς, όπως αντιλαμβάνομαι ή πιστεύω ότι είναι, είναι πενιχρά. Τους τελευταίους μήνες δεν έχω ενημέρωση από τον μέχρι πρότινος επικεφαλής αυτής της υπηρεσίας. Δεν έχω στοιχειώδη ενημέρωση. Εκεί υπήρχε για τις υποθέσεις ένα στεγανό…»

Ποιος υπουργός θα μπορούσε να στέκεται στη θέση του, όταν παραδέχεται δημοσίως πως η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων δεν τον ενημερώνει ούτε καν στοιχειωδώς ότι τα αποτελέσματα στις υποθέσεις διαφθοράς είναι πενιχρά, ότι υπάρχουν στεγανά που αφήνουν τον υπουργό στο σκοτάδι; Τι μπορεί να προσφέρει ο Θεοδωρικάκος, όταν δεν καταφέρνει να ενημερώνεται από την πιο κρίσιμη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας;

Συγγενικό πρόσωπο

Στο άλλο θέμα που αφορά συγγενικό πρόσωπο του Θεοδωρικάκου για προ 15μηνου περιστατικό, ο υπουργός Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση τα ξημερώματα Δευτέρας, λίγο πριν από τις 2 το πρωί! Εκανε λόγο για ΜΜΕ που «δόλια αποσιωπούν ότι τα ψεύδη και οι συκοφαντίες για το πρόσωπό μου προήλθαν από αξιωματικό της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ που αποστρατεύτηκε», λες και η ταυτόχρονη αποστρατεία καταργεί μια καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

«Προφανώς, ο φάκελος αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και τα πορίσματά της να αποσταλούν στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη» αναφέρει ο Θεοδωρικάκος. Ποιας υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, όμως; Αυτής που λειτουργεί με στεγανά ακόμα και προς τον υπουργό, όπως ο ίδιος αποκάλυψε;

Οταν ένας υπουργός Προστασίας παραδέχεται ότι ενημερώνεται από τις εφημερίδες για τους διαλόγους και τις σχέσεις αστυνομικών με την Greek Mafia, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Τα ανούσια τσιτάτα που βγάζουν ωραίους τίτλους στα σάιτ «πρέπει να λάμψει η αλήθεια στη Δικαιοσύνη» και «όλα στο φως» είδαμε τι αποτέλεσμα είχαν και στο μείζον ζήτημα των υποκλοπών. Μηδενικό στην πράξη.

Ο Θεοδωρικάκος προβάλλει από χθες το προφίλ του ανήξερου, μηδενικής ευθύνης, υπουργού. Ομως θα πρέπει να εξηγήσει ο υπουργός Προστασίας για ποιον λόγο ανέχτηκε να μην τον ενημερώνει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και πώς μπορούσε να ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του έχοντας άγνοια.

Μια κυβέρνηση που έχει παγιώσει ένα μοντέλο λειτουργίας με σλόγκαν «ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τίποτα για την ΕΥΠ αν και πολιτικός της προϊστάμενος» και οι «υπουργοί έχουν άγνοια για τις υπηρεσίες των υπουργείων τους» είναι είτε ανίκανη είτε κοροϊδεύει τον κόσμο. Ο,τι κι αν ισχύει, δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

Παρουσιάζει στατιστικές ότι επί υπουργίας του η εγκληματικότητα μειώνεται

Ο Θεοδωρικάκος παρουσιάζει στατιστικές ότι επί υπουργίας του η εγκληματικότητα μειώνεται, όταν γίνονται φονικά μέρα μεσημέρι σε κεντρικές πλατείες και γεμάτα από κόσμο μαγαζιά, με τους πολίτες να πέφτουν στα πατώματα για να γλιτώσουν από τις αδέσποτες.

Για το συγγενικό του πρόσωπο διαψεύδει εντόνως, αλλά υπάρχει μια επίσημη καταγγελία που θα διερευνηθεί, όπως και ο ίδιος δεσμεύτηκε. Για τους διαλόγους μαφίας – αστυνομικών δηλώνει ανενημέρωτος από το Εσωτερικών Υποθέσεων και τα έμαθε από εφημερίδες. Στο μαγαζί του Μίχου βρίσκουν στοιχεία εργάτες, από κινητά μέχρι τάμπλετ, μήνες ολόκληρους μετά τον υποτίθεται ενδελεχή έλεγχο της Αστυνομίας που διαφήμιζε ο υπουργός.

Στη χθεσινή… αξημέρωτη ανακοίνωσή του γράφει ότι «οι πρόσφατες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία διασφάλισαν την κάθαρση του σώματος σε συγκεκριμένες υπηρεσίες», σαν να λέει ότι επί 1,5 χρόνο που είναι υπουργός, δεν είχε διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες είναι «καθαρές» και ότι από τώρα που άλλαξαν κάποια πρόσωπα όλα θα διορθωθούν αυτόματα.

Ο Καλογρίτσας κόμπαζε στη Βουλή «εγώ έκανα γραμματέα της ΚΝΕ τον Τάκη Θεοδωρικάκο, παιδί μου ήταν» και ότι «μόλις τελείωσαν οι εκλογές του 2015, με ρώτησε ποιον να αναλάβει η GPO γιατί τον πλησιάζουν από τη Ν.Δ. και ο Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος».

Ο Θεοδωρικάκος άλλοτε εμφανίζεται σαν οργισμένος που διαψεύδει, άλλοτε δηλώνει άγνοια και ότι θα κάνει έρευνες «για να έρθουν όλα στο φως». Το σίγουρο είναι πως λύσεις δεν δίνει και απασχολεί με αρνητικό πρόσημο την καθημερινότητα των πολιτών πολύ συχνότερα απ’ όσο θα έπρεπε. Ακόμα κι αν δεχτεί κάποιος ότι όλα αυτά είναι συμπτώσεις και κακές συγκυρίες, σαν να μαζεύτηκαν πολλές τελικά…

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Κερατσίνι το 1964. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ηταν πρόεδρος της εταιρίας δημοσκοπήσεων GPO από το 2000 έως το 2016. Πολιτικά, το 1990 εκλέχτηκε γραμματέας της ΚΝΕ, το 1991 προσχώρησε στον Συνασπισμό και το 1993 στο ΠΑΣΟΚ. Το 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Ν.Δ. Ανέλαβε αρχικά υπουργός Εσωτερικών και από τις 31/8/2021 είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζεται η προκλητική κάλυψη στον Καππάτο

Ακόμα και μετά την κυνική ομολογία του βουλευτή Κεφαλληνίας Παναγή Καππάτου πως υπερασπίστηκε 4-5...

Μαρία Σπυράκη: «Διαγραφή» από τις κάλπες, όχι από το κόμμα

Η κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή. Η μη ένταξη της Μαρίας Σπυράκη στα ψηφοδέλτια...

Κοινό σημείο, η… υπονόμευση της συνεργασίας!

Σε μια χώρα όπως η δική μας, όπου το πιο επιτυχημένο υπόδειγμα επιχείρησης μέχρι...

Τέμπη: Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα στήριξης – Μόνο το ΚΚΕ δήλωσε «παρών»

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τίτλο «Μέτρα στήριξης...

Ο «Ρουβίκωνας» έξω από το σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση

Στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, στη Νέα Σμύρνη, έκανε παρέμβαση ο...

Πέταξαν μπογιές του γραφείο του «γαλάζιου» βουλευτή, Στράτου Σιμόπουλου

Το απόγευμα της Πέμπτης άγνωστοι επιτέθηκαν με μπογιές στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτή Α'...

Το κατάφερε και αυτό ο Κυριάκος: Διέσπασε το μέτωπο Ελλάδας-Κύπρου για χάρη της Άγκυρας!

Μετά από εν κρυπτώ συνομιλίες 20 ημερών ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ...

Ο αδελφός του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ...

Όπως έγινε γνωστό, ο διευθυντής της Γ' Χειρουργικής κλινικής στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά...

ΣΥΡΙΖΑ για το ακαταδίωκτο: «Αδιανόητη προσβολή στα θύματα των Τεμπών και τις οικογένειές τους»

Την ψήφιση ακαταδίωκτου για την Επιτροπή που θα διερευνήσει το δυστύχημα στα Τέμπη καταδικάζει...

Ένοχη σιωπή και πρωτοφανής ασυλία του Μαξίμου στον Καππάτο!

Θράσος! Απειλεί τη «δημοκρατία» που αποκάλυψε με έγγραφα την αντικοινοβουλευτική δράση του - Η ένοχη σιωπή των συστημικών ΜΜΕ και των κομμάτων

Φάμελλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τοξικότητα θέλει να αποκρύψει τις ευθύνες και τα ελλείμματά...

«Είναι δύσκολη η συζήτηση που κάνουμε σήμερα για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών των...

Ο Οικονόμου «βάζει πλάτη» στις χυδαιότητες του Άδωνι

Πλήρη κάλυψη στην χυδαία επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά των αριστερών προσέφερε ο κυβερνητικός...

Ούτε ευρώ για το προσωπικό του Στόλου, αλλά συζητάνε να σπαταλήσουν 280 εκατομμύρια για...

Καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα δεν φαίνεται να έχει ο Α/ΓΕΕΘΑ με το...

Κόλαφος για Μητσοτάκη: Προωθούσε την ατζέντα Ερντογάν όπως αποκαλύπτει η απάντηση Κώστα Χατζηκωστή στον...

Ο Κώστας Χατζηκωστής επισημαίνει ότι τα όσα κατέγραψε στο βιβλίο του «7 Προεδρικά Πορτρέτα»...

Ευρωβουλή: «Σφυροκόπημα» στον Μητσοτάκη για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα

«Το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα είναι σε επικίνδυνη ζώνη»

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το χαστούκι της κυρίας Θάνου

Στην κλασική ταινία «Σάντα Τσικίτα» η Νοτιοαμερικάνα χορεύτρια Μαρκέλα (Κ. Λαμπροπούλου) φωνάζει στον τυχαίως ευρεθέντα μπροστά της Φώτη Φαγκρή (Β. Λογοθετίδη) διάφορα ακαταλαβίστικα. Ο...

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος «έφαγε» ισλαμικό μπούλινγκ για τον σταυρό από το Άγιον Όρος

Ζήτησαν από τον Νεκτάριο Κυρκόπουλο να βγάλει τον σταυρό που φορούσε στα γυρίσματα πακιστανικού σίριαλ, που θα παιχτεί στο Netflix.Από τον Ηλία Μαραβέγια«Επαθα...

Δανάη Κούστα: Η καλλονή κόρη του Γιάννη Κούστα σε σπάνια δημόσια εμφάνιση

Η κόρη του Γιάννη Κούστα και της πρώην συζύγου του Σοφίας Γιαννακοπούλου, Δανάη Κούστα είναι μια εντυπωσιακά όμορφη κοπέλα και την είδαμε σε μια...

Βατερλώ Μητσοτάκη στο Γέρακα!

Στην πλατεία του Γέρακα βρέθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πήγε σε γνωστή καφετέρια για να συναντηθεί με πολίτες. Βέβαια, τα πράγματα...

Σκληρές εικόνες: Τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου επειδή του είπε να μην καπνίζει μπροστά στο παιδί

Άγριο φονικό σημειώθηκε έξω από καφετέρια στον Καναδά, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε άλλον πελάτη, επειδή του ζήτησε να μην καπνίζει μπροστά...

Το δράμα της Όλγας: «Μετατοπίστηκε 13 χιλιοστά ο εγκέφαλός της» – Οργή για την ποινή-χάδι στον νταή της Αργυρούπολης

«Ούτε μιλάει, ούτε να εξυπηρετηθεί, ούτε τίποτα. Δεν μπορεί να περπατήσει. Μόνο ο θεός ξέρει πότε θα γίνει καλά», λένε οι γονείς της

Τεκτονικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία: Βραζιλία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο

Η Βραζιλία και η Κίνα φέρεται να έχουν συνάψει συμφωνία για να εγκαταλείψουν το δολάριο των ΗΠΑ υπέρ των δικών τους νομισμάτων στις διμερείς...

«Με βίασε επειδή ξεκίνησα δουλειά» – Σοκάρει η 45χρονη που έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από τον σύζυγό της

Την απόλυτη φρίκη βίωνε στα χέρια του συζύγου της μια 45χρονη γυναίκα στο Κερατσίνι, η οποία  χθες έφτασε έντρομη στο ΑΤ της περιοχής της...

NEWSROOM