Από άλλο πλανήτη οι Γερμανοί αγωνίζονται να «σώσουν» τον Ζάεφ και την (ντροπιαστική) συμφωνία των Πρεσπών

Must Read

Στα Σκόπια βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σε μια απόπειρα πολιτικής διάσωσης του Ζόραν Ζάεφ, o οποίος δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης μετά το γαλλικό βέτο, που προσγείωσε απότομα τα όνειρα των Σκοπιανών για άμεση ένταξη στην Ε.Ε. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός του γειτονικού μας κράτους, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για τα Σκόπια, έπλεξε το εγκώμιο στον Ζόραν Ζάεφ και αποκάλεσε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ιστορική». Και γιατί να μην το κάνει, αφού χέρι χέρι με τον Αλέξη Τσίπρα φρόντισαν να επιβάλλουν τη γερμανική πολιτική στην περιοχή μας, εις βάρος της πατρίδας και της ιστορίας μας.

Δείτε επίσης: Ελληνικές παροχές χωρίς αντάλλαγμα 

Πάλι τα ίδια ο Ζάεφ: «Η άρνηση της Ευρώπης μπορεί να επηρεάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Γραμματέας VMRO: Θα καταργήσουμε τη Συμφωνία γιατί μας αρνείται την αυτοδιάθεση! (video)

Αφού, λοιπόν, το πουλέν τους, ο Ζόραν Ζάεφ, αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες εκλογές τον δείχνουν να χάνει από το αντιπολιτευόμενο VMRO, το οποίο αμφισβητεί τις «Πρέσπες», τρέχουν να προσφέρουν στήριξη.
Είναι λογικό οι Γερμανοί να θέλουν να προστατεύσουν την «επένδυση» που έκαναν στην περιοχή επιβάλλοντας επί της ουσίας τη συγκεκριμένη συμφωνία σε Ελλάδα και Σκόπια. Για την ελληνική πλευρά, πάντως, δεν φαίνεται να ανησυχούν, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει όλα τα εχέγγυα ότι θα τηρήσει την επικίνδυνη αυτή συμφωνία με τη δικαιολογία ότι «το κράτος έχει συνέχεια». Μένει να δούμε και τη στάση του πρωθυπουργού, που σήμερα θα συναντηθεί και αυτός με τον Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This