Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Από άλλο πλανήτη οι Γερμανοί αγωνίζονται να «σώσουν» τον Ζάεφ και την (ντροπιαστική) συμφωνία των Πρεσπών

Στα Σκόπια βρίσκεται ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σε μια απόπειρα πολιτικής διάσωσης του Ζόραν Ζάεφ, o οποίος δείχνει να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης μετά το γαλλικό βέτο, που προσγείωσε απότομα τα όνειρα των Σκοπιανών για άμεση ένταξη στην Ε.Ε. Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός του γειτονικού μας κράτους, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για τα Σκόπια, έπλεξε το εγκώμιο στον Ζόραν Ζάεφ και αποκάλεσε τη Συμφωνία των Πρεσπών «ιστορική». Και γιατί να μην το κάνει, αφού χέρι χέρι με τον Αλέξη Τσίπρα φρόντισαν να επιβάλλουν τη γερμανική πολιτική στην περιοχή μας, εις βάρος της πατρίδας και της ιστορίας μας.

Δείτε επίσης: Ελληνικές παροχές χωρίς αντάλλαγμα 

Πάλι τα ίδια ο Ζάεφ: «Η άρνηση της Ευρώπης μπορεί να επηρεάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Γραμματέας VMRO: Θα καταργήσουμε τη Συμφωνία γιατί μας αρνείται την αυτοδιάθεση! (video)

Αφού, λοιπόν, το πουλέν τους, ο Ζόραν Ζάεφ, αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες εκλογές τον δείχνουν να χάνει από το αντιπολιτευόμενο VMRO, το οποίο αμφισβητεί τις «Πρέσπες», τρέχουν να προσφέρουν στήριξη.
Είναι λογικό οι Γερμανοί να θέλουν να προστατεύσουν την «επένδυση» που έκαναν στην περιοχή επιβάλλοντας επί της ουσίας τη συγκεκριμένη συμφωνία σε Ελλάδα και Σκόπια. Για την ελληνική πλευρά, πάντως, δεν φαίνεται να ανησυχούν, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δώσει όλα τα εχέγγυα ότι θα τηρήσει την επικίνδυνη αυτή συμφωνία με τη δικαιολογία ότι «το κράτος έχει συνέχεια». Μένει να δούμε και τη στάση του πρωθυπουργού, που σήμερα θα συναντηθεί και αυτός με τον Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ