Κόντρα Φάμελλου – Βορίδη για την απόφαση Μητσοτάκη να μην αναζητήσει ποινικές ευθύνες υπουργών για τα Τέμπη – Ανδρουλάκης: «Στον Καραμανλή η κύρια ευθύνη»

Must Read

Ένταση υπήρξε στην Ολομέλεια της Βουλής όταν ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα απορρίψει κάθε αίτημα να συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή για τα Τέμπη και την αμαρτωλή σύμβαση 717.

«Ο Μ. Βορίδης αναίρεσε τον λόγο που ήρθαμε εδώ, γιατί είπε ότι δεν θα συνηγορήσουν σε αιτήματα ποινικών ευθυνών, και δεν θα λάβει υπόψη του δικογραφία που περιλαμβάνει ποινικά αδικήματα από υπουργό», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Βγαίνετε πάνω από τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα και γίνεστε δικαστής», είπε και πρόσθεσε: «τζάμπα συζητάμε. Ο Μ. Βορίδης δεν άκουσε την συζήτηση στην κοινωνία, τους γονείς, τα στελέχη του ΟΣΕ, εμάς και το ΠΑΣΟΚ».

Ακόμη ο Σ. Φάμελλος απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη και του πρότεινε η Προκαταρκτική Επιτροπή για την 717 να μην ξεκινήσει από το 2015, αλλά 3 χρόνια νωρίτερα συμπεριλαμβάνοντας και την περίοδο της υπουργείας Χρυσοχοΐδη.

«Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Αποδείξτε και οι υπόλοιποι ότι δεν φοβάστε», κατέληξε. «Η Προανακριτική έχει αρμοδιότητα να διερευνήσει τα πάντα», απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι το επίδικο είναι η σύμβαση 717 γιατί βασίζεται σε πόρισμα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

«Οτιδήποτε άλλο μπορεί να διευκολύνει τη ΝΔ να ξεφύγει. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι οι κύριες ευθύνες είναι στην περίοδο Καραμανλή. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να λέμε ότι ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας».

Ο Ν. Ανδρουλάκης κάλεσε το ΚΚΕ να αποσύρει την πρόταση για Εξεταστική μετά τα όσα είπε ο Μ. Βορίδης.

«Σας εργαλειοποιούν, σας χρησιμοποιούν. Αποσύρετε την πρόταση για να πάμε απευθείας σε Προκαταρκτική», τόνισε. «Θα βρεθείτε σε εξαιρετικά δυσμενή θέση να βγάλετε ποινική ευθύνη και μάλιστα σημειακά συνδεόμενη με το δυστύχημα. Η Ευρωπαία Εισαγγελέας έχει αρμοδιότητα για τα οικονομικά, συζητά για τα οικονομικά της Ευρώπης. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα αίτια του δυστυχήματος. Αν εσείς θέλετε να κάνετε δημοσιονομική συζήτηση, το ακούω αλλά θα το κάνουμε όταν συζητήσουμε για Προκαταρκτική», απάντησε ο Μ. Βορίδης.

«Δεν θα επιτρέψουμε να διαστρεβλωθεί η πολιτική μας στάση από οποιονδήποτε θέλει να κάνει τακτικισμούς και μικροκομματική εκμετάλλευση», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.

Δείτε επίσης:

Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει Εξεταστική. Η ΝΔ ψηφίζει Προκαταρκτική; Υπάρχουν προσωποποιημένες ευθύνες»

Κουτσούμπας: Μικροκομματικές σκοπιμότητες από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Βελόπουλος για Τέμπη: «Το μόνο που επιδιώκετε είναι η συγκάλυψη»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This