Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Γεραπετρίτη για Γάζα: Απέφυγε ξανά να αναφερθεί στην άμεση κατάπαυση του πυρός

Must Read

Τη… σιγή ιχθύος που επιμένει να τηρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή ανακοίνωσή του, εξαπολύοντας πυρά κατά του Γιώργου Γεραπετρίτη, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

«Απέφυγε ξανά να αναφερθεί στην ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας», τονίζει σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι «ο κ. υπουργός περιορίστηκε, όπως είχε κάνει κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ιορδανό ομόλογό του, στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης, διάνοιξης περισσότερων ανθρωπιστικών διαδρόμων, κλπ.»

«Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κουμουνδούρου.

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής:

«Στις δηλώσεις του ο κ. Γεραπετρίτης προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, τοποθετούμενος για το ειρηνευτικό σχέδιο στη Μέση Ανατολή απέφυγε να αναφερθεί στην ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας όπως έχουν κάνει άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία).

Ο κ. υπουργός περιορίστηκε, όπως είχε κάνει κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ιορδανό ομόλογό του, στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης, διάνοιξης περισσότερων ανθρωπιστικών διαδρόμων, κλπ.

Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη να στηριχθούν οι προσπάθειες του ΟΗΕ για την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης, την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα της Παλαιστίνης.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This