ΣΥΡΙΖΑ: Σε κατάσταση αφασίας

Ο Κασσελάκης ανέπτυξε στην συνεδρίαση της Π.Γ. τους 4 άξονες του «εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο», την ώρα που όλοι στο κόμμα μιλάνε για πολιτική καθίζηση και παντελή απουσία από τα καυτά μέτωπα της συγκυρίας

Must Read

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδεύει προς το 4ο Συνέδριο του κόμματος (23-25 Φεβρουαρίου) σε συνθήκες πολιτικής ανυπαρξίας. Η διαπίστωση ανήκει σε στελέχη όλων των τάσεων που απέμειναν μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και της ομάδας πέριξ της Εφης Αχτσιόγλου.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέπτυξε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την περασμένη Πέμπτη, τους 4 άξονες του «εθνικού σχεδίου για το ελληνικό όνειρο», την ώρα που το κόμμα του ζει κωμικοτραγικές καταστάσεις κι όλοι μιλάνε για πολιτική καθίζηση και παντελή απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από τα καυτά μέτωπα της συγκυρίας.

Ορισμένα στελέχη που συντάχθηκαν εκ των υστέρων με τη νέα ηγεσία, όπως ο Ν. Παππάς, σημειώνουν ότι η φθορά του Κ. Μητσοτάκη «θα ήταν μεγαλύτερη αν υπήρχε μια εναλλακτική που να μπορέσει ο κόσμος να την προβάλει στο μέλλον ως δυνατότητα πολιτικής αλλαγής, κι αυτό δεν το έχουμε καταφέρει. Δεν το έχουμε καταφέρει, δεν θα κοροϊδευόμαστε».

Τον επιβεβαίωσε η Ολγα Γεροβασίλη (Αction 24), προσθέτοντας επικουρικά: «Αποτυπώνει την πραγματικότητα. Και αναγνωρίζουμε όλοι ότι έχουμε περάσει δύσκολη περίοδο. Και πράγματι βρισκόμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης του αφηγήματος και του σχεδίου μας, το οποίο δεν έχει ακόμη φτάσει στην κοινωνία».

Το πρόβλημα, όπως παρατηρούν έμπειροι κομματικοί, δεν αφορά την άτονη δημοσκοπική εικόνα – αυτή είναι το σύμπτωμα. «Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι χρειαζόμαστε αλλαγή στρατηγικής» λέει ο Δ. Τεμπονέρας και προσθέτει: «Απαιτείται άμεση κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, εξωστρεφής δράση εκτός των κομματικών οργανώσεων, με ανοιχτές εκδηλώσεις σε συνεργασία με πρωτοβουλίες πολιτών, ανάκτηση της αξιοπιστίας που δεν εξασφαλίζεται με αμφίσημες θέσεις (νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θέση για τα Εξοπλιστικά, νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιστολική ψήφος) και αξιοποίηση όλων των στελεχών με διάθεση συμπερίληψης».

Η πλευρά αυτών των στελεχών εκτιμά ότι το κόμμα «φαίνεται να χάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να μην εμφανίζει εικόνα συντεταγμένου πολιτικού φορέα», σημειώνοντας ότι ο προσυνεδριακός διάλογος διεξάγεται υποτονικά, σε συνθήκες περιθωριακού ενδιαφέροντος.

Βλέποντας οι ίδιοι τον ορίζοντα των ευρωεκλογών, υπογραμμίζουν την ανάγκη να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον δεύτερος, ώστε να μην ξεθωριάσει ολότελα η κυβερνητική προοπτική. Αυτό σημαίνει ότι ο πήχης για τον Σ. Κασσελάκη έχει ήδη τεθεί. Η αξιολόγησή του από το βράδυ κιόλας των εκλογών θα είναι αναπόφευκτη, ενώ στο συνέδριο θα παραλάβει τα πρώτα μηνύματα.

Εχοντας διαρρήξει τις σχέσεις του με τον Π. Πολάκη, ο οποίος τον στήριξε και τον ενθάρρυνε να «μπει στο παιχνίδι», βλέποντας τον Ν. Παππά να προσπαθεί να διευρύνει τα ερείσματά του στον κομματικό μηχανισμό εν όψει της επόμενης μέρας και σειρά άλλων στελεχών να αμφισβητούν ολοένα πιο ηχηρά τις αβέβαιες επιλογές του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται βαθμηδόν σε έναν ασφυκτικό κλοιό που δεν του επιτρέπει οργανωτικά πολλά περιθώρια κινήσεων.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου θα βρεθεί σήμερα για την Agrotica, ο Σ. Κασσελάκης αναμένεται να καλέσει τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει τα 8 μέτρα που προτείνει, συνολικού κόστους 360.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This