Σάλος στη Βουλή με την επαίσχυντη δήλωση Στυλιανίδη για την Κύπρο

Αμετανόητoς ο Κύπριος υπουργός

Must Read

Σάλο προκάλεσε η ντροπιαστική δήλωση του Κυπρίου(!) Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ παραχώρησε τη μισή Κύπρο στους Τούρκους!

«Εάν κάποιοι υπονοούν άλλου τύπου μάχες, όπως τις μάχες που έδωσε η Χούντα και χάθηκε η μισή Κύπρος, εγώ ναι είμαι εναντίον. Γιατί ξέρω τι σημαίνει οι μάχες να δίνονται απλώς και μόνο ως μάχες fake» δήλωσε ο υπουργός ναυτιλίας για να προσθέσει: «Η μισή Κύπρος είναι τουρκική».

Όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησαν οργισμένες αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνο Χήτα να ζητά να διορθωθεί η δήλωση στα πρακτικά: «Είπατε ήδη ότι η μισή Κύπρος είναι τουρκική και μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Να διορθώσετε στα πρακτικά αυτά που είπατε στη Βουλή των Ελλήνων ότι η μισή Κύπρος είναι ήδη τουρκική. Όχι υπουργέ, είναι υπό κατοχή» τόνισε.

Να ανακαλέσει την φράση του ζήτησε από τον Στυλιανίδη και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι θέλει να πιστεύει πώς την εννοούσε.

Βάλτε εισαγωγικά λέει ο Στυλιανίδης

Μετά τον σάλο, ο Χρήστος Στυλιανίδης αρνήθηκε να «πάρει» πίσω όσα δήλωσε, σημειώνοντας μάλιστα ότι η φράση του ήταν σε… εισαγωγικά.

«Η διατύπωση με ακριβώς τις ίδιες λέξεις έχει διατυπωθεί πολλές φορές στην κυπριακή Βουλή χωρίς να προκληθούν αντιδράσεις. Θεωρήθηκε από ορισμένους ότι εγώ παραχώρησα την μισή Κύπρο στην Τουρκία. Όσοι με ξέρουν ξέρουν και τους αγώνες μου για την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Ήταν στα εισαγωγικά η φράση μου και πιστεύω ότι έτσι θα περάσει στα πρακτικά» αναφέρει σε δήλωσή του και προσθετει:

«Παρακάμφθηκαν όμως όσα είπα για την πραγματική κατάσταση με τις υποψηφιότητες στον IMO. To πιο σημαντικό είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος στον οργανισμό και στη διεθνή ναυτιλία. Και οι κοινές μάχες του ελληνισμού για να επιβιώσει ο κυπριακός ελληνισμός στην Κύπρο πρέπει να είναι μάχες συνετές με επίγνωση του συσχετισμού δυνάμεων. Γιατί αυτό που έγινε το ’74 και το υπονόησα αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα αρνηθούν την ρεαλιστική πραγματικότητα τότε ο Κυπριακός ελληνισμός όχι απλά κινδυνεύει αλλά θα βρεθεί προ σκληρών διλημμάτων και δυστυχώς ο ελληνισμός – όπως έχει συμβεί και σε άλλες τραγωδίες – θα βρεθεί προ νέας εθνικής τραγωδίας».

Δείτε επίσης:

Δήλωση ντροπής του (Κυπρίου) υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη για την Κύπρο!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This