Νέα συνάντηση και νέες υποσχέσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Τετάρτη τετ α τετ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας – χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο Ντουμπρόβνικ. Ο πρωθυπουργός έσπευσε να διαβεβαιώσει τον Ουκρανό πρόεδρο για την προθυμία του να τον στηρίξει στα επόμενα βήματα του πολέμου με την Ρωσία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «αυτή σύρραξη αφορά όλον τον κόσμο και η Ελλάδα έτοιμη να στηρίξει την Ουκρανία στα επόμενα βήματά της».
Επιπλέον, επισήμανε ότι η γεωπολιτική και η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστούν επιτακτική την διεύρυνση και κάλεσε τις υποψήφιες χώρες να τηρήσουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
https://exchange.glomex.com/video/v-d4rfk8cfq0yh?integrationId=40599w17mbz7o7uw
Δείτε επίσης:
- Ζαχάροβα: Δεν μπορεί να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη αν η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ
- Ανεβλήθη η Σύνοδος για την Ουκρανία στην Γερμανία – Ο τυφώνας Milton ματαίωσε το ταξίδι Μπάιντεν







