Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

«Το Σύμπαν του Γιάννη Μητράκα» στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Το Σύμπαν του Γιάννη Μητράκα» θα προβληθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 21:00, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Ο δημο­σιογράφος Τάκης Κάμπρας συνομιλεί με τον διακεκριμένο και πολυβραβευμένο σύγχρονο ζω­γράφο-ποιητή Γιάννη Μητράκα για την παράδοση της ελληνικής ζωγραφικής, το δικό του κό­σμο, ένα «Θρακικό Σύμπαν», όπως λέει, «το σύμπαν του καλλιτέχνη».

Ο Γιάννης Μητράκας είναι αυτοδίδακτος δημιουργός, γνήσιος εραστής της τέχνης. Άρχων αγιογράφος του οικουμενικού Πατριαρχείου, αντλεί την έμπνευσή του από την Ορθόδοξη Χρι­στιανική τέχνη και εγκαθιδρύει στη βυζαντινή το αρχέτυπο για τα έργα του.

Ο ζωγραφικός κό­σμος του είναι αφηγηματικός, γεμάτος από προσωπικές εμπειρίες, με αφελή χαρακτήρα και τη φιλτραρισμένη παιδικότητα του ενήλικα. Είναι ένας κόσμος ερμηνευμένος βιωματικά από τον καλλιτέχνη και όχι μιμητικό αντίγραφο.

Κάθε ένα από τα έργα του είναι διαφορετικό όσον αφορά την ταυτότητα, την εκτέλεση και το σχεδιασμό, όλα όμως είναι γεμάτα από τις βαθύτερες ανθρώπινες αξίες και έχουν μελετηθεί λε­πτομερώς, σε μια προσπάθεια να έρθουν στο προσκήνιο τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των ηρώ­ων του.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ