To Mέγαρο Μουσικής στη Βόρεια Εύβοια -Αυλαία με συναυλία του Μανώλη Μητσιά

Must Read

Μετά τις περυσινές εκδηλώσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών στη Βόρεια Εύβοια, τις οποίες υποδέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό το τοπικό κοινό, συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πιλοτικό πρόγραμμα «Oι γέφυρες της μουσικής», ένας θεσμός που στοχεύει στην πολιτιστική αναζωογόνηση της περιοχής. Ενας από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος είναι το Φεστιβάλ «Ο Ιούλιος των τραγουδιών» (15-29 Ιουλίου), που πραγματοποιείται στη Λίμνη Ευβοίας, στην Αγία Αννα και στο Πευκί, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η αυλαία του φετινού φεστιβάλ ανοίγει αύριο (9.30 μ.μ.), στη Λίμνη Ευβοίας, με τον Μανώλη Μητσιά και τη συναυλία «50 χρόνια χρυσάφι», η οποία είναι αφιερωμένη στους κατοίκους της Βόρειας Ευβοίας. Στο μουσικό του οδοιπορικό, ο Μανώλης Μητσιάς και η ορχήστρα του θα σταθούν σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες των 50 ετών της καλλιτεχνικής του πορείας που σημάδεψαν το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο), συμμετέχουν οι μουσικοί Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Γιώτης Σαμαράς (κιθάρα), Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν), Σταύρος Καβαλιεράτος (ηλεκτρικό μπάσο). Θα ακολουθήσουν συναυλίες με την Ελένη Τσαλιγοπούλου (22/7) και την Αλκηστη Πρωτοψάλτη (29/7).

Το σχέδιο χρηματοδοτείται ειδικώς από το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Εύβοια Μετά» της Επιτροπής Ανασυγκροτήσεως της Βόρειας Ευβοίας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, τους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Ιστιαίας – Αιδηψού, καθώς και με το Σωματείο «Διάζωμα».

Το υπόλοιπο πρόγραμμα

Μετά το καλοκαίρι, το Μέγαρο θα διοργανώσει τις «Φωνές του φθινοπωρινού δάσους» στις Γούβες, στις Ροβιές και στο Μαντούδι. Σε ένα καφενείο, σε μια πλατεία, σε ένα σχολείο, γνωστοί Ελληνες καλλιτέχνες (Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χριστίνα Μπελμέζου) θα συναντήσουν το τοπικό κοινό και θα τραγουδήσουν με μικρά, ευέλικτα σχήματα. Επίσης, τον προσεχή Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα διοργανώσει εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πευκί, στην Αιδηψό, στη Λίμνη και την Αγία Αννα, ενώ τα νεαρά μέλη της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Κώστα Ηλιάδη, θα συναντηθούν με παιδιά από σχολεία της Βόρειας Ευβοίας.

Τέλος, τα παιδιά θα απολαύσουν την προβολή της αριστουργηματικής κωμωδίας «Ο Χρυσοθήρας» του Τσάρλι Τσάπλιν, με ζωντανή μουσική από τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο. Η προβολή συνδυάζεται με βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο ο γνωστός πιανίστας και συνθέτης θα μυήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες στα μυστικά της κινηματογραφικής μουσικής και της σχέσης μουσικής – εικόνας μέσω της χρήσης απλών φορητών οργάνων από τα παιδιά (κρουστά, κιθάρα, ακορντεόν, αυτοσχέδια όργανα κ.ά.).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This