Το Facebook τερματίζει το πρόγραμμα αναγνώρισης προσώπου

Must Read

Επικαλούμενο τις «αυξανόμενες ανησυχίες» για το απόρρητο και την ηθική, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και θα διαγράψει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο μεμονωμένα πρότυπα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής από χρήστες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Η απόφαση έρχεται ως μέρος «μιας κίνησης σε όλη την εταιρεία για τον περιορισμό της χρήσης αναγνώρισης προσώπου στα προϊόντα μας», δήλωσε ο Τζερόμ Πεσέντι, Αντιπρόεδρος Τεχνητής Νοημοσύνης του Facebook και εξήγησε: «Όταν η λειτουργία διακοπεί, κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο χρήστες του Facebook που το έχουν επιλέξει θα δουν να διαγράφονται και τα πρότυπα αναγνώρισης προσώπου και δεν θα αναγνωρίζονται αυτόματα».

«Κοιτάζοντας μπροστά, εξακολουθούμε να βλέπουμε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ως ένα ισχυρό εργαλείο, για παράδειγμα, για άτομα που χρειάζονται να επαληθεύσουν την ταυτότητά τους ή να αποτρέψουν την απάτη και την πλαστοπροσωπία», έγραψε ο Πεσέντι, αλλά σημείωσε επίσης ότι «οι πολλές συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου η αναγνώριση προσώπου μπορεί είναι χρήσιμη, πρέπει να σταθμιστούν έναντι των αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας στο σύνολό της».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This