Η Meta επιδιώκει να παρακάμψει τους κανόνες της ΕΕ στις διαφημίσεις – Τι εξετάζει για Facebook και Instagram

Η εταιρεία αναζητεί έναν τρόπο να εξασφαλίσει τα διαφημιστικά της έσοδα

Must Read

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στην Meta Platforms Inc, ιδιοκτήτρια των Facebook και Instagram, προκειμένου να παρακάμψει τους κανόνες της ΕΕ αναφορικά με τις διαφημίσεις στις πλατφόρμες. Η εταιρεία εξετάζει τις επιλογές που έχουν προταθεί, με επικρατέστερη εκείνη της επιβολής συνδρομής στους χρήστες που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν διαφημιστικά μηνύματα.

Πιθανότερο ύψος μηνιαίας συνδρομής σε Facebook και Instagram, σύμφωνα με πηγή της Meta, είναι τα 10 ευρώ. Η εταιρεία αναζητεί έναν τρόπο να εξασφαλίσει τα διαφημιστικά έσοδα από τις πλατφόρμες της, χωρίς να προσκρούει η πολιτική της στους αυστηρούς κανόνες που έχει επιβάλει η Κομισιόν.

Το σκεπτικό της Meta αναφορικά με την μηνιαία συνδρομή περιλαμβάνει την άποψη ότι πολλοί χρήστες των Facebook και Instagram θα προτιμήσουν να πληρώσουν 10 ευρώ ανά μήνα από το να λαμβάνουν τις ενοχλητικές προσωποποιημένες διαφημίσεις από τις πλατφόρμες.

Ωστόσο, στις κινητές συσκευές η συνδρομή εκτιμάται θα ανέλθει σε 13 ευρώ περίπου, καθώς η Meta θα συνυπολογίσει τις προμήθειες των app stores της Apple και της Google, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This