Αγωγή σε Ζούκερμπεργκ και Meta για προώθηση παιδικής πορνείας σε facebook και Instagram

Ο Γενικός Εισαγγελέας στοχεύει στην προστασία των ανηλίκων από το trafficking μέσω Διαδικτύου

Must Read

Σοβαρά προβλήματα για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και την Meta, καθώς οι πλατφόρμες της φέρεται να προάγουν και να διαφημίζουν την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Ο Γενικός Εισαγγελέας στο Νέο Μεξικό κατέθεσε αγωγή εναντίον της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης και του ιδιοκτήτη της, υποστηρίζοντας πως facebook και Instagram προωθούν την παιδική πορνογραφία.

Ειδικότερα, η Πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών κινείται νομικά εναντίον της Meta και όλων των θυγατρικών εταιρειών με στόχο την προστασία των ανηλίκων από το trafficking μέσω Διαδικτύου.

«Ως εισαγγελέας που ειδικεύτηκα στα εγκλήματα κατά των παιδιών στο Ίντερνετ, δεσμεύομαι να χρησιμοποιήσω κάθε διαθέσιμο μέσο προκειμένου να βάλω ένα τέλος σε αυτές τις φρικτές πρακτικές. Θα ζητήσω από τις εταιρείες και τα στελέχη τους να λογοδοτήσουν επειδή βάζουν τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια των παιδιών» δήλωσε ο Ραούλ Τόρες.

Κατά την έρευνά του ο Γενικός Εισαγγελέας του Νέου Μεξικό δημιούργησε πλαστούς λογαριασμούς σε Instagram και facebook εφήβων και μικρότερης ηλικίας παιδιών. Το συμπέρασμα που αποκόμισε είναι πως οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της Meta δεν είναι ασφαλείς χώροι για ανηλίκους, αλλά ευνοϊκές τοποθεσίες για εκείνους που εμπορεύονται την παιδική πορνογραφία και να ψάχνουν παράνομο σεξ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This