Βρήκαν την αιτία που προκαλεί θρομβώσεις μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Must Read

Την αιτία πίσω από τις θρομβώσεις αίματος μετά το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του Covid-19 πιστεύουν πως βρήκαν επιστήμονες από το Κάρντιφ και τις ΗΠΑ, οι οποίοι τείνουν να καταλήξουν πως μια πρωτεΐνη στο αίμα έλκεται από ένα βασικό συστατικό του εμβολίου.

Η έλξη αυτή, εξηγούν, ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση, η οποία περιλαμβάνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδέχεται να οδηγεί σε επικίνδυνους θρόμβους αίματος.Δεν έχει περάσει πολύς καιρός απ’ όταν ξεκίνησε ένα επιστημονικό «κυνήγι», ούτως ώστε να ανακαλυφθεί τι δεν λειτουργούσε σωστά στο εμβόλιο που δαιμονοποιήθηκε όσο κανένα άλλο.

Στην ομάδα του Κάρντιφ δόθηκε έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για να βρει τις απαντήσεις, ενώ και οι επιστήμονες της AstraZeneca συμμετείχαν επίσης στο ερευνητικό πρόγραμμα. Εκπρόσωπος της φαρμακοβιομηχανίας τόνισε ότι οι θρόμβοι είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν λόγω μόλυνσης από τον Covid-19, παρά λόγω του εμβολίου και ότι η πλήρης εξήγηση για το γιατί εμφανίζονται δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί.

Η ομάδα ερευνητών στη Βρετανία και στις ΗΠΑ έδειξε λεπτομερώς πώς μία πρωτεΐνη στο αίμα προσελκύεται σε ένα βασικό συστατικό του εμβολίου, πυροδοτώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, η οποία μπορεί να καταλήξει σε επικίνδυνους θρόμβους. Οι θρόμβοι αυτοί έχουν συνδεθεί με 73 θανάτους από τις σχεδόν 50.000.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca που έχουν χορηγηθεί στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This