Είναι γεγονός! Η ηχορύπανση κόβει χρόνια ζωής

Must Read

Ο θόρυβος από τα αυτοκίνητα, τα τρένα και τα αεροπλάνα δεν είναι μόνο ενοχλητικός, αλλά και επικίνδυνος, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα, η ηχορύπανση κόβει χρόνια ζωής.

  • Από τον Βασίλη Χονδρογιάννη

Οι ερευνητές του βρετανικού UK Health Security Agency (UKHSA) μελέτησαν στοιχεία που συνέδεαν τα επίπεδα ηχορύπανσης με την ποιότητα των κατοίκων των πόλεων της Βρετανίας το 2018. Με βάση αυτή υπολόγισαν ότι στη χώρα χάθηκαν συνολικά περίπου 100.000 χρόνια υγιούς ζωής εξαιτίας του θορύβου από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους. Αλλα 13.000 χρόνια υγιούς ζωής χάθηκαν από την ηχορύπανση από τα τρένα και 17.000 εξαιτίας του θορύβου των αεροπλάνων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Benjamin Fenech του UKHSA, την Anna Hansell, καθηγήτρια του Leicester University, και τον καθηγητή του St. George’s University of London John Gulliver, σημειώνουν ότι λιγότερα χρόνια υγιούς ζωής σημαίνει περισσότερα χρόνια με προβλήματα υγείας, που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο θάνατο.

Εξηγούν ότι η ηχορύπανση διαταράσσει τον ύπνο, προκαλεί στρες, αυξάνει τις πιθανότητες για καρκίνο και καρδιοπάθειες. Επίσης, πάντα σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που δημοσίευσε η «Daily Mail», τα αυξημένα επίπεδα ηχορύπανσης συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικών, εμφραγμάτων και κατάθλιψης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα φάνηκε ότι το έχουν όσοι ζουν σε μεγαλουπόλεις. Στη Βρετανία η πόλη με τη μεγαλύτερη απώλεια ετών υγιούς ζωής εξαιτίας της ηχορύπανσης από τα αυτοκίνητα ή τα αεροπλάνα ήταν η πρωτεύουσά της Λονδίνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This