Το ECDC προειδοποιεί για τριπλή επίθεση γρίπης, Covid και RSV – «Θωρακιστείτε εγκαίρως»

Οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να λάβουν μέτρα για να προστατευθούν

Must Read

Την λήψη μέτρων συνιστά το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Προλήψεως ασθενειών (ECDC) καθώς βλέπει για το επόμενο διάστημα τριπλή επίθεση από γρίπη, κορονοϊό και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Το ECDC προτρέπει τους Ευρωπαίους πολίτες να θωρακιστούν εγκαίρως και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους ιούς τους επόμενους μήνες.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν «μικρές αυξήσεις» στα κρούσματα CΟVID-19 σε περισσότερες από τις μισές χώρες της ΕΕ, όπως δήλωσε η διευθύντρια του ECDC, Dr. Andrea Ammon.

Σε πολλές χώρες της Ευρώπης αύξηση παρατηρείται στους ασθενείς που απευθύνονται στους γιατρούς με συμπτώματα γρίπης. Τα κρούσματα για την ὠρα ανάλογα με τα περυσινά της ίδιας χρονικής περιόδου, ωστόσο, τον χειμώνα εκτιμάται ότι θα υπάρξει σημαντική άνοδος.

Τον περυσινό χειμώνα, η συνύπαρξη του κορονοϊού με την γρίπη και τον ιό RSV είχε ως συνέπεια να τεθούν υπό μεγάλη πίεση οι υπηρεσίες Υγείας, επισημαίνει η διευθύντρια του ECDC.

Γι’ αυτόν τον λόγο, η Dr. Ammon συνιστά να εξεταστεί το ενδεχόμενο συνδυασμένου εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων εναντίον της γρίπης και της COVID-19. Οι ομάδες αυτές είναι oι ηλικιωμένοι, όσοι έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό και υποκείμενα νοσήματα ανεξαρτήτως ηλικίας, οι έγκυοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This