Τον χαβά του ο Σουλτάνος – Στις 7 Γενάρη αποφασίζει η Άγκυρα να στείλει στρατό στη Λιβύη – Η αντίδραση της Ρωσίας

Must Read

Στρατεύματα στη Λιβύη ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν πως θα στείλει η Τουρκία όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Αναλυτικά, ο Τούρκος ηγέτης επισκέφθηκε την Τυνησία ανήμερα των Χριστουγέννων προκειμένου να συζητήσει τη συνεργασία για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Σε ομιλία του που ακολούθησε, υπογράμμισε πως οι δύο χώρες συμφώνησαν να υποστηρίξουν την κυβέρνηση του Αλ Σάρατζ.

Κατηγόρησε, δε, όσους στηρίζουν τον Χαλίφα Χαφτάρ καθώς «στηρίζουν έναν πολεμοχαρή, ενώ εμείς στηρίζουμε τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας και αποδεχόμαστε την πρόσκλησή της να στείλουμε στρατεύματα. Αυτό μας κάνει διαφορετικούς από τους υπόλοιπους».

Δείτε επίσης: Ο ορισμός της πρόκλησης με νέο χάρτη που παρουσιάζει την Τουρκία κυρίαρχο της Μεσογείου

Όσο για την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη τόνισε: «Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου, στις 7 Ιανουαρίου.

Η Λιβύη είναι ο γείτονάς μας από τη θάλασσα, έχουμε πολύπλευρες σχέσεις. Παρακολουθούμε στενά το τι συμβαίνει στον αδελφό λαό της Λιβύης. Δεν έχει σημασία τι κάνουν οι άλλοι, έχουμε υπογράψει (σ.σ.: τη συμφωνία με τη Λιβύη). Στόχος μας δεν είναι να χτυπήσουμε τα δικαιώματα άλλων στη Μεσόγειο, αλλά να αποφύγουμε να χτυπήσουν τα δικά μας δικαιώματα. “Θα στείλετε στρατεύματα στη Λιβύη;”, με ρωτούν, και τους απαντώ ότι πηγαίνουμε εκεί που μας καλούν.

Τώρα που υπάρχει πρόσκληση, θα την αποδεχθούμε. Θα παράσχουμε κάθε είδους υποστήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία αγωνίζεται ενάντια στο πραξικόπημα που υποστηρίζεται από διάφορες ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες».

Πως αντέδρασε το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στην πρόθεση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στείλει στρατό στη Λιβύη υποστήριξε πως οι εξωτερικές παρεμβάσεις δεν θα βοηθήσουν στην επίλυση της κατάστασης στη Λιβύη, αλλά οι προσπάθειες για τη διευκόλυνση αναζήτησης λύσης είναι ευπρόσδεκτες:

«Η κατάσταση στη Λιβύη, σίγουρα προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Και εμείς ανησυχούμε. Επανειλημμένως έχουμε πει ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση της Λιβύης το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να τερματιστεί η αιματοχυσία.

Πιστεύουμε ότι η ξένη παρέμβαση δύσκολα θα συμβάλλει στην επίλυση της κατάστασης, αλλά όλες οι ενέργειες που διευκολύνουν τις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης και βοηθούν στην εξεύρεση λύσης είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Η Ρωσία μπορεί να καλωσορίσει μόνο τις διεθνείς προσπάθειες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This