Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών από τον Δήμο Ηλιούπολης

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Δήμος Ηλιούπολης Ηλιούπολης στηρίζει την τοπική κοινωνία, τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες τις πόλης, οι οποίοι πλήττονται αυτό το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού, με ειδικά μέτρα ελάφρυνσης.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Απαλλαγή και αναλογική επιστροφή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού) για όλα τα νοικοκυριά, στα οποία τουλάχιστον ένα μέλος τους έχει υποστεί «αναστολή σύμβασης εργασίας».
  • Απαλλαγή και αναλογική επιστροφή των δημοτικών τελών (ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού) των καταστημάτων της πόλης, για το χρόνο παύσης λειτουργίας τους.
  • Απαλλαγή των καταστημάτων της πόλης από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για τον χρόνο παύσης λειτουργίας τους.
  • Απαλλαγή των σχολικών κυλικείων από τα μισθώματα, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα σχολεία.
  • Μείωση του μηνιαίου μισθώματος κατά 40% στα μισθωμένα για εμπορική χρήση ακίνητα του δήμου.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν από την αρχή της λήψης των περιοριστικών μέτρων, έως την άρση τους και οι διαδικασίες υλοποίησής τους θα εξειδικευθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα επικυρωθούν με προσεχή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Από την πρώτη στιγμή της κρίσιμης αυτής περιόδου, πήραμε σειρά μέτρων προφύλαξης και διευκόλυνσης των δημοτών και ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων. Σήμερα, με σχεδόν παγωμένη τη δραστηριότητα σε σημαντικό τμήμα της τοπικής οικονομίας, προχωράμε στην επιπλέον λήψη μέτρων ελάφρυνσης για τα νοικοκυριά και τους επαγγελματίες της πόλης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και πρόσθεσε: «Είμαστε δίπλα στον κάθε πολίτη και συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε νέα μέτρα, αξιολογώντας μεθοδικά τις εξελίξεις. Όλοι μαζί θα πετύχουμε να ξεπεραστεί και αυτή η δοκιμασία».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ