Τα «καρφιά» του Χάρη Δούκα προς την κυβέρνηση

Από τα Ιωάννινα

Must Read

Σε εκδήλωση στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, με κεντρικό θέμα «Η συμμετοχή του πολίτη στις νέες προκλήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», συμμετείχε ο Χάρης Δούκας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στην διπλή πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στέλνοντας ένα σαφές αντικυβερνητικό μήνυμα με καρφιά και αιχμές. Συν τοις άλλοις παρέταξε κάθε «όπλο» σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική.

«Η πρώτη πρόκληση είναι να ξαναχτίσουμε τη σχέση των αιρετών με τους πολίτες, αλλά και των αιρετών με την κεντρική διοίκηση. Η δεύτερη πρόκληση είναι να καταφέρουμε όλοι μαζί, να επανασχεδιάσουμε τις πόλεις, σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον των πρωτόγνωρων απειλών», τόνισε και προσέθεσε: «Πρέπει να πετύχουμε, για να μπορέσουν οι πολίτες να ανακτήσουν το δικαίωμα στην πόλη και να συναποφασίζουν με τους αιρετούς στους δήμους».

Στην συνέχεια, δήλωσε: «Να αφουγκραζόμαστε με ευθύνη τις αγωνίες των πολιτών, να έχουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας στην ατζέντα της δράσης μας, να μην αποφασίζουμε ερήμην τους και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα. Αυτό προϋποθέτει μεταρρυθμίσεις, ρήξεις και συγκρούσεις».

Αναφέρθηκε ακόμη στην κεντρική διοίκηση: «Η κυβέρνηση επιβαρύνει τους δημοτικούς προϋπολογισμούς με 240 εκατομμύρια ευρώ τέλη ταφής απορριμμάτων. Πέταξε τους δήμους από τις εταιρείες που θα διαχειρίζονταν μεγάλα έργα στις πόλεις τους, μεγάλες αναπλάσεις. Εγώ για παράδειγμα έχασα την Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., έγινε Ανάπλαση Α.Ε. για όλη τη χώρα. Με απόφαση της κυβέρνησης κάποιοι υπουργοί, οι οποίοι δεν έχουν πάρει ποτέ την ψήφο σας, θα αποφασίζουν σε ποιους λόφους, σε ποιες πλατείες, σε ποιους δρόμους θα κάνουν αναπλάσεις. Όλα τα μεγάλα έργα θα τα αποφασίζουν άλλοι ερήμην μας».

Τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και πρέπει να είναι ισχυρή και ανεξάρτητη. Και συμπλήρωσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ισχυρούς θεσμικά και οικονομικά δήμους, παρόντες στην ψηφιακή εποχή, ευαίσθητους στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα. Δεν φοβόμαστε. Σηκώνουμε ανάστημα. Διεκδικούμε την αξιοπρέπεια. Φτιάχνουμε ένα ισχυρό, ενωτικό, αυτοδιοικητικό κίνημα, δύναμη αλλαγής στα χρόνια που έρχονται».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This