Μήνυση κατά του Ρουβά για την φωτογράφηση στο Ηρώδειο

Must Read

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά υπέβαλε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, για τη φωτογράφηση που είχε κάνει χωρίς άδεια μπροστά από το Ηρώδειο.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων προσέφυγε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών “για παράνομη χρήση αρχαιολογικού χώρου με στάθμευση ιδιωτικού οχήματος στον αύλειο χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, για παράνομη φωτογράφηση χωρίς σχετική άδεια από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, αλλά και για παράνομη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς σχετική άδεια με πιθανό διαφημιστικό σκοπό».
Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, η διοργανώτρια εταιρεία είχε ζητήσει και έλαβε άδεια μαγνητοσκόπησης της, καταβάλλοντας τα προβλεπομένα από την νομοθεσία αναλογούντα τέλη υπέρ του Τ.Α.Π.Α. (Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων).
Ο Σάκης Ρουβάς και η Σόνια Θεοδωρίδου είχαν συμμετάσχει στις 12 Σεπτεμβρίου στη συναυλία «Sonia and Sakis sing The Classics- From Mikis Theodorakis to Lucio Dalla and beyond» που ήταν μία από τις εγκεκριμένες εκδηλώσεις της φθινοπωρινής περιόδου του “Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε.”.
Λίγες ημέρες αργότερα ο Σάκης Ρουβάς ανάρτησε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, φωτογραφία του με αυτοκίνητο γνωστής μάρκας στην πλατεία του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού.
Ο τραγουδιστής …πόζαρε με πολυτελή αυτοκίνητο της μάρκας Mercedes-Benz στο δυτικό μέρος της πλατείας του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού με σημειωμένη την τοποθεσία Odeon of Herodes Atticus, το σχόλιο “Έτοιμος για βόλτα” και με χάσταγκ #ambassador# και #mercedesbenz#.
Χωρίς να έχει πάρει καμία άδεια από την Εφορεία, ο Σάκης Ρουβάς οδήγησε και στάθμευσε το αυτοκίνητο σε σημείο που δεν επιτρέπεται.
Επίσης, φωτογραφήθηκε με το αυτοκίνητο της Mercedes-Benz έξω από το Ηρώδειο!
Η ανάρτηση είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια, καθώς επρόκειτο για …εξόφθαλμη παράβαση των συγκεκριμένων όρων παραχώρησης του μνημείου μόνο για τη συναυλία, αλλά και για παράβαση των διατάξεων που αφορούν τους όρους για την άδεια παραγωγής, αναπαραγωγής και διάδοσης στο κοινό, με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, αντιγράφων και απεικονίσεων μνημείων που ανήκουν στο Δημόσιο.
Το Υπουργείο Πολιτισμού είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η διαφήμιση εκείνη δεν είχε λάβει την σχετική άδεια, προϊδεάζοντας από τότε για τη μηνυτήρια αναφορά.
«Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις» ανέφερε σχετική ανακοίνωση του ΥΠ.ΠΟ.
Τότε ο Σάκης Ρουβάς αναγκάστηκε να αφαιρέσει την ανάρτηση από τα social media και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το λάθος του.
Σε επιστολή του ο καλλιτέχνης ξέφρασε τη λύπη του και ζήτησε συγνώμη για την άστοχη αυτή προωθητική ανάρτηση της εν λόγω φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του, σχετικά με τη συνεργασία του με την εταιρεία Mercedes.
Μάλιστα υποστήριξε πως η λήψη έγινε από συνεργάτη του …“αυθόρμητα, πάνω στον ενθουσιασμό μας”.
Το λόγο έχει πλέον και η Δικαιοσύνη για την ποινική πλευρά της υπόθεσης και την παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This