Αυτοί «έκαψαν» τη Ρούλα Πισπιρίγκου – Η τριάδα των καταθέσεων που ξετύλιξε το κουβάρι της δολοφονίας

Από «κόσκινο» το λάπτοπ και το κινητό της – Αστυνομικός στη ΓΑΔΑ: «Η συζήτηση με τη Ρούλα ήταν εμπειρία»

Must Read

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να βρίσκεται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ έχοντας συλληφθεί και αντιμετωπίζοντας ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση (προς το παρόν μόνο αυτή την κατηγορία…) για τον θάνατο της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ωστόσο, οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση συνεχίζονται σε φουλ ρυθμούς.

Ένα από τα βασικά ζητούμενα είναι το που βρήκε η 33χρονη την ουσία κεταμίνη, η οποία βρέθηκε σε μεγάλη συγκέντρωση στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και προκάλεσε τα επεισόδια που οδήγησαν στον θάνατό της.

Σύμφωνα με το Open, στο «μικροσκόπιο» έχει μπει το κινητό τηλέφωνο της Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και το λάπτοπ της, με τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας να εξετάζουν τυχόν ηλεκτρονικά ίχνη που θα τους απαντήσουν στο ερώτημα: Πού βρήκε την κεταμίνη;

Μέχρι στιγμής, τρία φέρονται τα επικρατέστερα σενάρια:

  1. Μέσω κάποιας φαρμακαποθήκης (σ.σ. ο Μάνος Δασκαλάκης εργαζόταν μέχρι σήμερα σε μια από αυτές της Πάτρας, ενώ φέρεται και ο πατέρας του να κάνει την ίδια δουλειά),
  2. μέσω διαδικτύου,
  3. μέσω κτηνιατρείου.

Οι τρεις καταθέσεις που «καίνε» την 33χρονη

Όπως αποκάλυψε εν τω μεταξύ το Open, «φως» σε όσα συνέβησαν μέχρι τον θάνατο της Τζωρτζίνας, έριξαν τρεις συγκεκριμένες καταθέσεις, οι οποίες βοήθησαν τις Αρχές να σχηματίσουν ξεκάθαρη άποψη και να «δέσουν» την υπόθεση εναντίον της Ρούλας Πισπιρίγκου.

  • Κατάθεση πρώτη: Η νοσηλεύτρια

Όταν η Τζωρτζίνα άρχισε να έχει σπασμούς ( είχε πάθει καρδιακό επεισόδιο), η Ρούλα Πισπιρίγκου απευθύνθηκε ατάραχη στη συγκεκριμένη νοσηλεύτρια, η οποία βρισκόταν περίπου στη μέση του διαδρόμου έξω από το δωμάτιο της εννιάχρονης.

Η περιγραφή της νοσηλεύτριας για την αντίδραση μιας γυναίκας που είχε ήδη χάσει δύο παιδιά και έβλεπε να «σβήνει» το τρίτο:

«Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια μού έδωσε την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο υλικό (π.χ. σεντόνια) ή τη βοήθειά μου να μετακινήσουμε το παιδί (σ.σ. η Τζωρτζίνα είχε εξεσημασμένη υπερτονία άνω και κάτω άκρων, εξεσημασμένα αντανακλαστικά και σπαστικότητα). Όταν με πλησίασε, μού είπε κάτι τόσο χαμηλόφωνα, που δεν κατάλαβα τι μού έλεγε. Όταν κατάλαβα ότι το παιδί έκανε επεισόδιο, ενημέρωσα άμεσα την εφημερεύουσα γιατρό».

  • Κατάθεση δεύτερη: Ο ιατροδικαστής

Το ότι η ποσότητα της κεταμίνης που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας ήταν τεράστια (6,5 mg), διαπιστώθηκε χάρη στον ιατροδικαστή που επανεξέτασε και μελέτησε τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού. Αυτός ήταν που προσδιόρισε και με σχετική ακρίβεια το μισάωρο «παράθυρο» του θανάτου, κατά το οποίο, όπως προέκυψε από τις άλλες καταθέσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, η μόνη που είχε επαφή με την Τζωρτζίνα ήταν η μητέρα της.

Περιγράφει ο ιατροδικαστής:

«Ο χρόνος εκδήλωσης των ανεπιθύμητων ενεργειών της κεταμίνης είναι: άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά ενδοφλέβια χρήση (σ.σ. η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε γνώσεις, ήταν παλαιότερα νοσηλεύτερια). 1- 5 λεπτά από την ενδομυϊκή χρήση, 5 -10 λεπτά ενδορινικά και 15 – 20 λεπτά από του στόματος. Η ενδοφλέβια χορήγηση κεταμίνης μπορεί να προκαλέσει άπνοια η οποία μπορεί αν δεν αντιμετωπιστεί να οδηγήσει σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή».

  • Κατάθεση τρίτη: Γιατρός από το Ωνάσειο

Πριν τη νοσηλεία της στο Νοσοκομείο Παίδων και κατά το διάστημα που όλοι νόμιζαν ότι η Τζωρτζίνα είχε πρόβλημα με την καρδιά της και έκαναν μάλιστα και γονιδιακούς ελέγχους, το παιδί είχε νοσηλευτεί στο Ωνάσειο. Εκεί του τοποθετήθηκε απινιδωτής για να παρακολουθείται ανά πάσα ώρα και στιγμή η καρδιακή του λειτουργία και επιβεβαιώθηκε πως δεν υπήρχε περίπτωση να παρουσιάσει πρόβλημα και να μην εντοπιστεί. Και όμως, η Τζωρτζίνα μόλις πήγε σε άλλο νοσοκομείο, υπέστη τη μοιραία καρδιακή ανακοπή

Ένας από τους γιατρούς επισήμανε:

«Με την τοποθέτηση του απινιδωτή, το παιδί ουσιαστικά διασφαλιζόταν από ακραία αρρυθμιολογικά συμβάντα, (δηλαδή ταχυαρρυθμία ή σοβαρή βραδυκαρδία) που θα προκαλούσαν εκ νέου καρδιακή ανακοπή. Παρόλα αυτά στο Νοσοκομείο Παίδων “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού” υπέστη και πάλι καρδιακή ανακοπή που οδήγησε στον θάνατό της παρά την τοποθέτηση απινιδωτή».

«Η συζήτηση με τη Ρούλα ήταν εμπειρία»

Ένας από τους αστυνομικούς που μίλησαν με τη Ρούλα Πισπιρίγκου όταν αυτή έφτασε με χειροπέδες στη ΓΑΔΑ σχολίασε πως ήταν εξαιρετικά ψύχραιμη, δεν έδειχνε καμία έκφραση και αυτό που ρωτούσε συνεχώς ήταν για το ποια υπερασπιστική γραμμή μπορεί να ακολουθήσει.

«Η συζήτηση με τη Ρούλα ήταν εμπειρία», φέρεται να είπε ο έμπειρος αστυνομικός σύμφωνα με τα όσα μετέφερε το Open, το οποίο αποκάλυψε και τον διάλογο ανάμεσα στην 33χρονη και τον αστυνομικό:

Ρ.Π.: Με ποια ιδιότητα με φέρατε εδώ;

Δες το ένταλμα.

Ρ.Π.: Ψάξτε αλλού.

Έδωσες εσύ κεταμίνη στο παιδί;

Ρ.Π.: Όχι, δεν έδωσα.

Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη στο παιδί;

Ρ.Π.: Δεν είμαι σίγουρη ότι συμφωνώ με τα αποτελέσματα, θέλω επανεξέταση.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This