«Σοβαρό χημικό έγκαυμα 3ου-4ου βαθμού στο δεξί μάτι» – Ώρες αγωνίας για την όραση της 49χρονης

Στον Εισαγγελέα ο 50χρονος πρώην σύζυγος και δράστης της άνανδρης επίθεσης στη Μεσσήνη - «Είναι δυνατή», λέει η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας για την πολύτεκνη μητέρα

Must Read

Μάχη δίνουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας για να σώσουν το δεξί μάτι της 49χρονης γυναίκας, η οποία χθες τα ξημερώματα δέχθηκε επίθεση με χημικό υγρό από τον 50χρονο πρώην σύζυγό της, έξω από την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν στην Ανάληψη Μεσσήνης.

Η 49χρονη πολύτεκνη μητέρα μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη, νοσηλεύεται στην Οφθαλμολογική κλινική, με τη ζημιά στο μάτι να μην αποκλείεται να καταστεί μόνιμη και να χαθεί εντελώς η όραση.




Σε ότι αφορά τη σύσταση του υγρού της επίθεσης, αυτό φαίνεται να είναι υδροχλωρικό ή νιτρικό οξύ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος είχε αγοράσει άκουα φόρτε από το σούπερ μάρκετ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Open, το μπουκάλι με το υγρό με το οποίο έγινε η επίθεση, δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Το σημείο της άνανδρης επίθεσης

«Έχει σοβαρό χημικό έγκαυμα 3ου- 4ου βαθμού»

Όπως είπε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη για την κατάσταση της γυναίκας που νοσηλεύεται εκεί, η 49χρονη ίσως χάσει το δεξί της μάτι:

«Έχει σοβαρό χημικό έγκαυμα 3ου- 4ου βαθμού στο δεξί της μάτι. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση της να χάσει και την όραση της», είπε στο protothema.gr, ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε: «Είναι ένα πολύ σοβαρό περιστατικό όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας στο δεξί της μάτι. Έχει χημικό έγκαυμα τρίτου – τέταρτου βαθμού. Είναι πολύ σοβαρή η κατάσταση στο μάτι της. Υπάρχει κίνδυνος απώλειας της όρασής της. Χρειάζεται εβδομάδες παρακολούθησης προκειμένου να φανεί αν βελτιώνεται ή όχι».




Αναφερόμενη στα υπόλοιπα τραύματα και εγκαύματα που έχει η άτυχη γυναίκα στο πρόσωπό της, η κ.Αλειφέρη περιέγραψε:

«Το υπόλοιπο πρόσωπο είναι σε καλή κατάσταση χωρίς προβλήματα. Σε αυτήν την φάση που βρίσκεται η ασθενής και για αυτού του τύπου. Την θεραπεία που χρειάζεται στα πρώτα στάδια το νοσοκομείο μας την υποστηρίζει πλήρως αν η κατάσταση της δεν βελτιωθεί και κρίνουν οι γιατροί της ότι πρέπει να διακομιστεί για άλλες θεραπείες όπως μεταμόσχευση, θα μεταφερθεί σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Οι γιατροί της θα δουν την κατάσταση και θα το κρίνουν».

Όπως τόνισε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας στην ΕΡΤ, από τη συνομιλία που είχε μαζί της πρόκειται για μια πολύ δυνατή γυναίκα. «Παρά το σοκ που έχει υποστεί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι δυνατή και αυτή η δύναμή της θα βοηθήσει στη συνέχεια στη δύσκολη πορεία που έχει μπροστά της».

Η κ. Αλειφέρη δήλωσε για την πολύτεκνη μητέρα ότι όλο το προσωπικό του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένο: «Πέρα από τη φαρμακευτική στήριξη παρέχουμε και ψυχολογική στήριξη και αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο θα είμαστε κοντά της».




Σήμερα στον Εισαγγελέα

Στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή οδηγείται σήμερα ο 50χρονος δράστης της άνανδρης επίθεσης, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία, αφού πρώτα είχε προσαχθεί.

Θυμίζουμε ότι οι Αρχές από την πρώτη στιγμή που εξέτασαν τα δεδομένα τη επίθεσης και μιλώντας με την άτυχη γυναίκα, έκαναν λόγο για προσωπικά κίνητρα, με τις οικονομικές διαφορές να φαίνεται να είναι ο κύριος λόγος της αποτρόπαιας αυτής επίθεσης.

Ο 50χρονος παραμόνευε στο σκοτάδι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και αρχικά προσπάθησε να ακινητοποιήσει τη 49χρονη -την ώρα που πήγαινε να ανοίξει το καθαριστήριο στο οποίο εργαζόταν- και να της κλείσει το στόμα για να μη φωνάξει με ένα πανί εμποτισμένο με το χημικό υγρό, αλλά δεν τα κατάφερε όπως ήθελε. Η γυναίκα αντιστάθηκε, οπότε της έριξε το υγρό και στο πρόσωπο. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.







Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This